Steven Hawking a descifrat misterul GAURILOR NEGRE: „Sunt PORTI spre un alt univers”

news

Steven Hawking socheaza din nou cu o teorie care ar urma sa explice misterul gaurilor negre. Fizicianul britanic sustine ca acestea nu reprezinta sfarsitul materiei, ci sunt porti catre un alt univers.

La o conferinta sustinuta ieri la „KTH Royal Institute of Technology”, din Suedia, renumitul fizician a vorbit despre aceste gauri negre ca despre niste trecatori, niste pasaje prin care materia poate trece dincolo, intr-o alta lume. „Gaurile negre nu sunt inchisori vesnice, asa cum se credea odata”, a spus omul de stiinta, adaugand faptul ca „lucrurile nu raman blocate intr-o gaura neagra, ci pot trece eventual intr-un alt univers”.

„Daca simti ca ai intrat intr-o gaura neagra, nu renunta. Exista o cale de iesire”, a spus Hawking, potrivit rt.com. Potrivit teoriei fizicianului britanic, lucrurile nu sunt inghitite si distruse, ci gaurile negre stocheaza informatia intr-o holograma bidimensionala in orizontul evenimentelor, sfera care inconjoara gaura neagra, o granita in spatiu-timp.

Practic, lucrurile nici nu ajung in interiorul gaurii negre. „Informatia este stocata nu in interiorul gaurii negre asa cum ar fi de asteptat, ci la granita sa, in orizontul evenimentelor”, a spus Hawking. Informatia este „tradusa” intr-o holograma. „Ideea este ca super-traducerile sunt o holograma a particulelor care intra (…) Asadar, contin toate informatiile care altfel ar fi pierdute”, a mai explicat fizicianul.

Pana acum oamenii de stiinta au sustinut ca gravitatia din jurul unei gauri neagre este atat de puternica incat nimic, nici macar lumina nu poate scapa din interiorul ei.

Foto: nasa.gov

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: