news

Stia Firea de ce fuge din tara. Autobuzele turcesti au venit deja stricate

Noile autobuze turcesti, marca Otokar, au probleme cu frigul de la noi din tara. In spatiul public au aparut, sambata, imagini cu un autobuz nou in trafic la care se intervine cu o echipa de mecanici.

Surse din Societatea de Transport Bucuresti (STB, fosta RATB) au precizat pentru Mediafax ca un autobuz nou, achizitionat recent de Primaria Capitalei, marca Otokar, a avut, sambata probleme in trafic, dupa ce „i-a sarit siguranta generala din cauza frigului”.

Dupa ce i s-a schimbat siguranta, autobuzul a plecat pe propulsia proprie, si nu tractat de masina de interventii a STB.

Primaria Capitalei a achizitionat in acest an 400 de astfel de autobuze, valoarea investitiei fiind de 100 de milioane de euro. Autobuzele au fost prezentate recent pe Facebook de primarul general, Gabriela Firea. Ea a fost aspru criticata in primul rand pentru ca sunt autobuze diesel, cumparate dintr-o tara care nu e membru UE si nu se supune rigorilor in ce priveste protectia mediului.

Capitala e data in judecata de Comisia Europeana pentru ca nu a luat masuri sa-si protejeze cetatenii de aerul toxic pe care sunt obligati sa il respire.

Amintim ca Gabriela Firea a ales sa nu fie in tara in zilele in care romanii sarbatoresc Centenarul. Ea s-a dus in Irlanda, la Dublin, intr-o vizita oficiala.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fara precedent. Pompierii francezi s-au unit si declanseaza greva: „Trebuie sa ne ocupam si de scutere cazute pe strada, agresiuni, betii pe drumuri publice”

Pentru prima data, cele noua sindicate care ii reprezinta pe pompierii francezi isi unesc fortele…

O oră ago

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

3 ore ago

Facebook si Instagram sunt vizate de inca doua investigatii in baza Legii UE privind serviciile digitale: „Dorim sa protejam sanatatea mentala si fizica a tinerilor”

Facebook si Instagram fac obiectul a inca doua investigatii in temeiul Legii privind serviciile digitale…

O oră ago

Fortele ucrainene au impiedicat blindatele Rusiei sa intre in zona urbana din Vovceansk (Harkov)- Statul Major General

Fortele de aparare ucrainene au dejucat planurile Rusiei de a intra in zona urbana a…

O oră ago