Stimulat de Marius Budai, Tudorel se implica in campanie de partea PSD, folosind imaginea Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Reactie dura a studentilor

politica

Tudorel Toader, unealta PSD.

Liga Studentilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi il acuza ca rectorul universitatii, Tudorel Toader, ca se implica in sustinerea candidatilor PSD la Primaria Municipiului Botosani si la Consiliul Judetean Botosani folosindu-se de imaginea Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”.

Candidatul PSD la Primaria Botosaniului, Cosmin Andrei, viceprimar al orasului, a anuntat ca, multumita discutiile purtate de parlamentarii PSD cu Tudorel Toader, la Botosani se va infiinta o „extensiune” a universitatii.

„Pot sa anunt cu bucurie ca a mai fost realizat un pas pentru infiintarea Extensiunii de la Botosani, a Universitatii ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iasi. Azi, la Primaria Municipiului Botosani, a ajuns adresa semnata de conducerea universitatii, prin care se solicita realizarea unui parteneriat intre cele doua institutii. Acest lucru a fost posibil in urma discutiilor pe care le-am purtat, impreuna cu doamna senator Doina Federovici, candidatul PSD pentru conducerea Consiliului Judetean Botosani si domnul deputat Marius Budai, cu rectorul universitatii iesene, profesor universitar doctor, domnul Tudorel Toader.

In urma acestei proceduri, tinerii absolventi de liceu din Botosani vor putea urma cursuri universitare chiar aici, nemaifiind nevoiti sa plece in alte judete pentru a obtine o diploma de licenta. Ma bucur ca am contribuit la realizarea acestei extensiuni, cu atat mai mult cu cat si eu sunt absolvent al Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi. Acesta este inca un exemplu ca ne pasa de educatia copiilor nostri iar tinerii se afla in atentia noastra. Realizam demersuri pentru binele si viitorul lor”, a anuntat candidatul PSD.

Liga Studentilor (LS IASI) condamna ferm aceste actiuni de implicare politica a rectorului Toader si ii solicita acestuia sa dezbata viitorul universitatii in cadrul comunitatii academice, nu in filialele partidelor politice,” se arata intr-un comunicat al organizatiei.

„Practic, Toader a trimis din partea Universitatii Alexandru Ioan Cuza o adresa catre cabinetul viceprimarului municipiului Botosani, Cosmin Ionut Andrei (PSD), prin care se propune infiintarea unui numar de 11 specializari in cadrul a 6 facultati, sub forma de extensie universitara. Propunerea universitatii vine in urma discutiilor pe care cei doi le-au purtat, alaturi de senatorul Doina Federovici, candidatul PSD la Consiliul Judetean Botosani si deputatul PSD Marius Budai, asa cum reiese dintr-un comunicat de presa al PSD Botosani si dintr-o postare publica a lui Cosmin Andrei pe o retea de socializare.

Acestia vor sa puna bazele invatamantului superior la Botosani si transformarea orasului intr-unul universitar, cu perspective reale de afirmare si de atragere a marilor companii internationale, cu angajati bine pregatiti si bine platiti, cu mentiunea ca 12% dintre studentii Universitatii Alexandru Ioan Cuza sunt din Botosani.

Propunerea are un vadit caracter electoral, fiind propusa in prag de campanie si nefiind dezbatuta in plenul comunitatii academice,” a anuntat Liga Studentilor.

Mai mult despre: ,

Comentarii: