„Stiti ce, eu nu vreau niciun pact cu PSD-ul”. Iohannis nu face niciun compromis, mesaj transant inainte de consultari

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, cu putin timp inainte de consultarile cu PSD, ca nu vrea sa inceheie niciun pact cu acest partid pe justitiei.

„I-am invitat pentru a discuta despre legile justitiei. Este evident ca legile justitiei in forma in care sunt ele valabile astazi trebbuie regandite si trebuie modernizate, imbunatite. Este clar ca obiectivul meu este sa ajungem sa avem legile corectate si sa garantam independenta justitiei. Este nevoie de mai multe lucruri: in primul rand este nevoie de reluarea ciclului legislativ, dar nu oricum. O legiferare responsabila, transparenta, care duce la modernizarea reala. Pentru asta e nevoie de discutii, de transparenta, de dicutii cu CSM-ul, si nu ca pana acum camd aceste avize au fost constat ignorate.

Pe partea politica este clar ca avem nevoie de o intelegere. Un acord intre partidele parlamentare.

Avem de curand opinia finala a Comisiei de la Venetia, cel mai autorizat organ in materie de justitie. Acele opinii trebuie luate foarte, foarte in serios, sunt recomnandari ale specialistilor, sunt gandite pentru a ajuta Romania. Ele trebuie luate in seama.”, a delarat Iohannis inainte de consultarile cu PSD.

Intrebat daca este dispus sa semneze un pact cu PSD, Iohannis a negta categoric.

„Stiti ce, eu nu vreau niciun pact cu PSD-ul, nu despre asta vorbim, s-a inteles gresit. Eu doresc sa fiu vazut ca un mediator intre partidele politice. Nu doresc niciun pact cu PSD sau cu ALDE. Eu doresc ca ei sa se inteleaga intre ei, sa reia discutiile pe legile justitiei.

Este nevoie de consens in Parlament, nu cu mine, altfel vor fi mereu modificate, vor genera instabilitate. Avem legi care nu functioneaza bine. Dupa ce le-am promulgat au dat ordonante si acestea foarte discutabile”, a sups Iohannis, apasat.

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: