„Stiti de ce vrea Dragnea sa taie bugetele serviciilor secrete?”. Rares Bogdan arata pana unde a ajuns nebunia lui Liviu Dragnea

news

Rares Bogdan a anuntat, luni seara, la Realitatea TV ca Liviu Dragnea este convins ca serviciile secrete „il urmaresc permanent”, dorind sa il bage de la inchisoare, de aceea insista sa taie bugetele SRI, SIE si SPP cu aproape 500 de milioane de lei.

„Stiti de ce vrea Dragnea sa taie bugetele serviciilor secrete cu 500 de milioane? I-a intrat in cap ca principala lor activitate este sa il urmareasca pe el sa il bage la inchisoare, in contextul asta regional este important sa ai institutii puternice. Nu am crezut ca o sa ajung sa apar bugetele serviciilor de informatii. Dusmanul Romaniei este coruptia, iar anticoruptia nu inseamna doar sa il prinzi pe Dragnea ci pe cei de la putere care dau informatii dusmanilor Romaniei. Dragnea traieste cu imaginea ca cineva il urmareste permanent”, a declarat Rares Bogdan la Realitatea TV.

Liviu Dragnea a depus, in Parlament, mai multe propuneri pentru amendarea proiectului de buget de stat pentru anul 2019, prin care se diminueaza bugetul SRI cu 445 de milioane de lei pentru a se suplimenta bugetul Ministerului Sanatatii. De asemenea, liderul PSD propune diminuari, chiar daca putin mai mici, si din bugetele SIE si SPP, bani care sustine ca sunt necesari la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Seful PSD vrea ca 295 de milioane de lei sa fie luate de la SRI si transferate Ministerului Sanatatii, sustinand ca banii vor fi folositi pentru 3 programe: Programul Vitamina D, Programul Panorama si Programul Testare markeri tumorali.

De programul de Vitamina D liderul PSD a vorbit la CEx-ul PSD de la inceputul lunii, insa taierea bugetelor serviciilor nu a fost operata de Guvern, lasand acest lucru la latitudinea Parlamentului. Astfel, Dragnea s-a vazut nevoit sa depuna amendamente la bugetul la care si el a lucrat.

Panorama este un test de diagnostic noninvaziv prin care este analizat ADN-ul bebelusului prezent in sangele mamei. In ce priveste testele pentru markeri tumorali, acestea se fac pentru a stabili daca exista prezenta unui anumit tip de cancer sau predispozitia dezvoltarii unei astfel de boli.

Printr-un al doilea amendament Dragnea propune sa fie luati bani de la SRI, SIE si SPP – in total 230 de milioane de lei, si alocati Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru implementarea unui program de diabet juvenil.

Mai mult despre: ,


Comentarii: