„Stiu absolut tot despre Tel Drum de foarte multi ani”. Ponta este pus pe dezvaluiri, il ingroapa pe Dragnea

politica

Fostul premier Victor Ponta a sustinut vineri ca, in perioada in care era sef al Executivului, Liviu Dragnea i-a solicitat sa treaca Lacul Belina in proprietatea Consiliului Judetean Teleorman, dar ca nu a stiut ca ulterior lacul a ajuns in proprietatea firmei Tel Drum.

Intrebat, intr-un interviu acordat Hotnews, daca atunci cand era prim-ministru Dragnea l-a rugat sa intervina in vreun fel in favoarea firmei Tel Drum, Ponta a replicat: „Da, si o sa va dau un alt exemplu care m-a deranjat foarte tare si concret, cu acte. Domnul Dragnea mi-a cerut, a facut de altfel hartia pentru guvern, pentru trecerea acelui lac la Consiliul Judetean Teleorman. (…) Eu am aflat acum din presa si inteleg ca asa este, adevarat, cred ca nu-i o minciuna, ca acel lac a ajuns la Tel Drum. Sigur ca m-am enervat. Ca nu mi-a zis ca ajunge la Tel Drum, mi-a zis ca ajunge la poporul teleormanean. (…) Asta e o chestiune care m-a deranjat. Pentru ca e si semnatura mea acolo. Normal, dupa ce semneaza toti ceilalti ministri, semneaza si primul ministru. Dar, da, domnul Dragnea a propus ca acel lac sa treaca la… dar nu mi-a zis ca-l trece dupa aia la Tel Drum”.

Ponta a adaugat ca a fost de mai multe ori, atat el cat si altii, pe Lacul Belina fara sa stie ca este o proprietate a Tel Drum.

„M-am si enervat dupa aceea, si am vorbit si cu Sorin Grindeanu, si i-am zis ‘Sorin, tu stii unde te duci?’ Nici eu nu am stiut unde ma duc. Cum poate sa ne puna in situatia asta, sa mergem in locuri ale lui Tel Drum?”, a relatat Victor Ponta.

Fostul prim-ministru s-a declarat convins ca „institutiile statului stiu absolut tot despre Tel Drum de foarte multi ani” si ca Liviu Dragnea a beneficiat de o anumita protectie din partea unor institutii.

„Eu sunt convins, fac o afirmatie si mi-o asum (…) ca institutiile statului stiu tot, mai mult decat dvs care ati facut cercetari jurnalistice, mai mult decat mine, stiu absolut tot despre Tel Drum de foarte multi ani, nu de acum, de anul asta, de cand a publicat Rise Project. (…) Nu pot sa fiu mai explicit. Repet, si serviciile de informatii, si DNA cunosc totul despre Tel Drum de foarte multi ani. Unde a fost protectia sau poate nu-i nimic ilegal, habar nu am. Dar de ce nimeni nu a facut nimic in acesti ani — e o intrebare la care eu nu am raspuns, nu stiu daca il aveti dumneavoastra. Dar e clar ca e o protectie, totusi”, a sustinut Victor Ponta.

Intrebat de ce nu a mers la DNA cu probe ca firma Tel Drum ii apartine lui Liviu Dragnea, fostul premier a afirmat ca nu are probe, ci informatii.

„Unu — ca nu am probe in acest sens, am doar informatii. Si doi — ca nu sunt denuntator de meserie si nu ma lupt cu colegii mei politici. Si trei — ca eu cred ca DNA-ul daca vrea probe le gasea, dar nu cred ca a vrut. N-am incredere ca vor sa faca chestia asta”, a explicat fostul prim-ministru.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: