Stoltenberg la Kiev: „NATO a incheiat contracte cu companii de armament in valoare de 2,4 miliarde de euro”

externe

zelenski, stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a efectuat astazi o vizita neanuntata la Kiev, relateaza Sky News. In capitala Ucrainei, el a declarat ca fortele Kievului „castiga treptat teren” in contraofensiva lor impotriva fortelor rusesti.

Vorbind intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, Stoltenberg a mai spus ca trupele rusesti lupta pentru „iluziile imperiale” ale Moscovei.

Stoltenberg a anuntat ca alianta militara a incheiat in prezent contracte-cadru generale cu companii de armament in valoare de 2,4 miliarde de euro pentru munitii esentiale.

Acestea includ comenzi ferme in valoare de 1 miliard de euro, ceea ce ar permite membrilor NATO sa isi refaca stocurile in timp ce continua sa furnizeze munitie Ucrainei.

In timpul conferintei de presa, Stoltenberg a condamnat, de asemenea, loviturile rusesti in apropierea granitei Ucrainei cu Romania, membra NATO.

El a declarat ca nu exista dovezi ca aceste lovituri au fost un atac deliberat asupra Romaniei, dar le-a catalogat drept „nesabuite” si „destabilizatoare”.

Vizita nu a fost anuntata din motive de securitate. Ultima vizita a lui Stoltenberg la Kiev a fost pe 20 aprilie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: