Stoltenberg: „NATO nu are nicio informatie care sa indice un atac intentionat al Rusiei asupra Romaniei”

externe

NATO, Secretary General, Jens Stoltenberg

NATO nu are niciun indiciu ca resturile de drona gasite pe teritoriul Romaniei au fost cauzate de un atac intentionat al Moscovei, a afirmat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, in Parlamentul European, transmite Reuters, preluata de Agerpres.

‘Nu avem nicio informatie care sa indice un atac intentionat din partea Rusiei, si asteptam rezultatul investigatiei aflate in desfasurare’, a spus Stoltenberg in fata eurodeputatilor.

Ministrul Apararii, Angel Tilvar, a confirmat, miercuri, in timpul unei vizite la Plauru, in judetul Tulcea, ca au fost gasite bucati ”care pot fi dintr-o drona” ruseasca.

Declaratiile sale vin la o zi dupa ce presedintele Klaus Iohannis afirma ca nu a existat nicio piesa si nicio drona si nicio alta parte a vreunui dispozitiv care a ajuns in Romania. Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca in cazul in care se confirma ca aceste elemente gasite pe teritoriul Romaniei provin dintr-o drona ruseasca, o astfel de situatie ar fi complet inadmisibila si o violare grava a suveranitatii si integritatii teritoriale a Romaniei, stat aliat NATO.

Comunicarea a fost facuta cu buna-credinta si in baza dovezilor de care au dispus autoritatile, a tinut sa precizeze presedintele. ”Nu putem sa facem afirmatii care angajeaza statul roman in baza unor supozitii, trebuie sa avem dovezi pentru asta”, a subliniat seful statului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: