„Strain” din Sri Lanka la Cluj: „Ma uit la documentarele Recorder si ma simt enervat si trist de tara asta/ Imi place de natura, cultura si oameni aici”

news

Un emigrant din Sri Lanka, angajat la Cluj, a raspuns unei avalanse de intrebari pe forumul Reddit Romania in legatura cu experientele sale in tara noastra. „Ce nu imi place aici sunt coruptia, hotia si birocratia care exista si in Sri Lanka”, a spus emigrantul.

„De trei ani si cateva luni. Lucrez ca barman. La inceput am primit 1800 plus cazare si mancare, si acum iau 2600 plus tips. In cazul meu m-a platit daca am lucrat extra.

Cum se poarta angajatorii cu noi e depinde de angajator si angajati. Sunt cazuri ok si sunt cazuri foarte dezamagitoare.

(…) Am venit prin agentia de recrutare. Daca mai explic am facut studii superioare la Singapore in domeniu ospitalitatii si am lucrat acolo aproape trei ani de timp si am stresat un pic cu toate lucruri stat acolo. Ca familia am doar parintii mei si ei descurc destul de ok in vedere de financiar. Cand am ales Romania sincer ca n-am avut nici un motiv special. Am cautat undeva sa lucrez in domeniul meu pentru un salariu ok”, a explicat cetaeanul din Sri Lanka in limba romana, pe forumul Reddit Romania.

Intrebat cum s-a integrat in Romania, el a spus ca este intristat de „coruptia, hotia si birocratia” din tara noastra.

„Cum am integrat… mmm am incercat sa inteleg ce in jurul meu si am inceput sa invat limba romana pentru ca niste colegi mei nu au vorbit engleza. Pas cu pas am reusit sa inteleg pe limba si cultura.

Imi place de natura, cultura si oameni aici. Ce nu imi place aici sunt tot lucruri care va fac stresat si voi. De exemplu ma uit la documentarele ale recorder si ma simt enervat si trist de tara asta. (…) Ce nu imi place aici sunt coruptia, hotia si birocratia care exista si in Sri Lanka”, a subliniat migrantul.

„Fratele meu, tin sa te anunt ca AI FOST srilankez, dar incepand cu astazi esti roman de-al nostru”, a reactionat unul dintre utilizatorii romani.

„Din mancare traditionala imi place de sarmale si ciorba de burta/ taraneasca”, a continuat tanarul din Sri Lanka.

El a mentionat ca a invatat limba romana „ingur adica fara un profesor.De aia vorbesc cu atat de mult greseli”. „Sunt resurse pe internet si in plus am cumparat carti de gramatica. Cand am ceva de explicat intreb pe alti fara sa fiu rusinos. Dar e foarte greu”, a recunoscut tanarul.

„Mister, vorbesti mai bine decat oamenii din guvern. Felicitari”, l-a laudat un utilizator roman.

Emigrantul a primit peste 200 de intrebari din partea romanilor.

Forumul Reddit Romania are peste 500.000 de utilizatori.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: