Strategia VICLEANA a guvernului chinez de a slabi ISLAMISMUL. Ce trebuie sa faca patronii MUSULMANI

externe

Autoritatile chineze au adoptat o noua strategie de a submina raspandirea islamismului. Oficialii au cerut patronilor musulmani de magazine si de restaurante sa vanda tigari si alcool si sa promoveze aceste produse in cele mai vizibile locuri, altfel le vor fi inchise afacerile.

Masurile se vor aplica in special in provincia Xinjiang, majoritar musulmana, informeaza Radio Free Asia, citat de Washington Post. Alte masuri adoptate deja constau din interzicerea functionarilor si copiilor de a merge la moschei. De asemenea, femeile nu au voie sa poarte voaluri peste fata, iar barbatii sa-si lase barba lunga.

Adil Sulayman, un oficial al Partidului Comunist din satul Aktash, aflat in sudul Xinjiang, a declarat jurnalistilor ca multi dintre proprietarii de magazine nu mai vand alcool si tigari din 2012, de teama „dispretului public”. De asemenea, multi localnici au renuntat a bautura si fumat.

Sulayman a mai spus ca autoritatile locale considera ca uigurii care nu fumeaza au aderat la „o forma de extremism religios”. Cresterea sentimentelor religioase este vazuta ca un pericol la adresa „stabilitatii tarii”, a mai spus acesta. Prin urmare, restaurantele si supermarketurile din Aktash sunt obligate sa vanda cinci tipuri diferite de alcool si tigari, pe care trebuie sa le afiseze la vedere.

„Oricine nu ia in seama aceasta notificare si nu o pune in aplicare va avea magazinul inchis, afacerea va fi suspendata, iar impotriva sa vor fi declansate procedurile legale”, se afirma intr-o notificare trimisa de autoritati afaceristilor musulmani.

60 de magazine din Aktash s-au conformat acestei reguli, fara a exista proteste, a mentionat Sulayman. Cu toate acestea, exista informatii ca in provincia vecina, Qinghai, o multime furioasa de musulmani a atacat un magazin halal din orasul Xining pentru ca ar fi gasit carnati si sunca de porc intr-o masina de aprovizionare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: