Strategie diabolica a PSD de a BLOCA accesul USR la alegeri. Oamenii lui Dragnea actioneaza in intreaga tara in acest sens

politica

Presedintele USR, Nicusor Dan, a sustinut, joi, intr-o conferinta de presa, ca are loc o incercare deliberata a PSD de a bloca accesul USR in alegeri, spunand ca sunt informatii ca social-democratii vor depune 100-200 de contestatii la birourile electorale in privinta listelor Uniunii, scrie News.ro.

”In 10 ani nimeni nu a reusit sa ne opreasca, nu va reusi acum sa ne opreasca un condamnat penal, Liviu Dragnea”, a afirmat Nicusor Dan.

”E o incercare deliberata a PSD de a bloca accesul USR in alegeri”, si-a inceput Nicusor Dan conferinta de presa.

El a spus ca mentioneaza cateva fapte relevante: initial nu au avut aprobarea primarilor PSD de a amplasa corturi pentru strangerea de semnaturi; au fost trei contestatii PSD pentru invalidarea candidatilor USR pentru diaspora; o contestatie PSD la cele 350.000 de semnaturi depuse de USR; o contestatie PSD a protocolului de fuziune USR-USB; contestatia PSD la semnul electoral al USR depus la BEC.

”Si avem informatii de la colegii nostri din tara ca pe listele de candidaturi pe care le depunem azi in toate cele 42 de circumscriptii, vom avea 100-200 de contestatii PSD. Toate aceste fapte denota, asa cum am spus la inceput, o tentativa deliberata a PSD de a bloca un partid, USR, pentru participarea in alegeri”, a continuat Nicusor Dan.

Liderul USR a sustinut ca este exact acelasi lucru pe care l-a facut PSD in noiembrie 2014, la alegerile prezidentiale, cand a incercat sa opreasca romanii din diaspora sa voteze.

”Acum incearca sa opreasca un partid nou, care promoveaza valori total opuse PSD, sa participe la alegeri. Este vorba de un drept fundamental, care tine de existenta unui stat democratic: dreptul de a alege si de a fi ales. (…) Indiferent ce va urma in procedurile judiciare, vom continua lupta, vom continua sa luptam pentru valorile pe care le-am anuntat de la infiintare. E o lupta de 10 ani, in 10 ani nimeni nu a reusit sa ne opreasca, nu va reusi acum sa ne opreasca PSD si cu atat mai putin un condamnat penal, Liviu Dragnea”, a sustinut Nicusor Dan.

El a admis, insa, ca realmente ii este teama ca in anumite judete candidatii USR nu vor putea sa se prezinte la alegeri, din cauza demersurilor PSD.

Tribunalul Bucuresti a decis ca Uniunea Salvati Romania (USR) nu poate folosi sigla la alegerile parlamentare, respingand contestatia formulata de USR dupa ce Biroul Electoral Central a respins, la randul lui, semnul electoral al partidului, pe motiv ca nu se deosebeste de cel al USB de la alegerile locale, iar fuziunea dintre cele doua partide nu a fost finalizata. Decizia instantei este definitiva.

Biroul Electoral Central a respins, in 21 octombrie, semnul electoral al Uniunii Salvati Romania, pe motiv ca nu se deosebeste de cel al USB de la alegerile locale, asa cum cere legea, in conditiile in care fuziunea dintre cele doua partide nu a fost finalizata la momentul depunerii cererii.

Uniunea Salvati Romania a contestat decizia BEC in 22 octombrie, la Tribunalul Bucuresti, care a judecat miercuri dosarul. In cauza, Nicoleta Monica Petrut a formulat o cerere de interventie in numele altei persoane.

Nicusor Dan a sustinut ca Monica Petrut a fost reprezentata de avocatul PSD.

USR si USB au solicitat in 29 septembrie Tribunalului Bucuresti sa inregistreze in registrul partidelor fuziunea prin absortie a celor doua partide.

Instanta a admis, miercuri, cererea si a dispus inscrierea in registrul partidelor politice a modificarilor aduse statutului si componentei organelor de conducere. Decizia poate fi atacata cu apel in termen de cinci zile de la comunicarea hotararii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: