PSD se pregateste sa-i SALVEZE pe Sova si Valcov: „Nu vom vota la VEDERE”. Ponta: „Eu sunt deputat, voteaza senatorii”

news

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca votul din Senat pentru incuviintarea arestarii lui Dan Sova si Darius Valcov tine de decizia politica, dar unele decizii sunt respectate si altele nu, deoarece nu exista „infractiuni” in cadrul unui partid. El a precizat ca nu li se va cere senatorilor PSD sa voteze la vedere.

Presedintele executiv al PSD a raspuns astfel jurnalistilor care l-au intrebat daca senatorilor social-democrati li se va cere sa voteze intr-un anume fel pentru incuviintarea arestarii lui Dan Sova si Darius Valcov.

„PSD a spus de mult ca nu se va opune la niciun fel de cerere din partea DNA, ca si decizie politica a partidului. Asta inseamna ca e o decizie politica pe care senatorii cred ca o vor respecta”, a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Atentionat de jurnalisti ca, miercuri, senatorii din comisia juridica nu au respectat-o si au votat impotriva arestarii lui Dan Sova, Liviu Dragnea a mentionat ca nu exista „infractiuni” in cadrul unui partid.

Sunt decizii politice care unele se respecta, altele nu. Unele se respecta de tot, altele se respecta partial, o sa vedem ce se intampla”, a spus presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

Intrebat daca va fi cerut senatorilor sa voteze cu bilele la vedere, Dragnea a spus ca nu poate merge cu „paznici” de la partid pentru a fi verificat modul in care senatorii vor vota.

Ponta se eschiveaza: „Eu sunt deputat”

Intrebat cum va vota PSD in Senat asupra solicitarii Parchetului referitoare la Valcov, Ponta a raspuns: „In Senat vor vota senatorii. (…) Eu sunt deputat”.

Cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Darius Valcov, acuzat de trafic de influenta, a ajuns vineri la Senat.

Aceasta urmeaza sa fie luata in discutie de Biroul permanent al Senatului cel mai probabil luni, dupa care va fi transmisa Comisiei juridice pentru un punct de vedere.

Senatorii juristi vor avea la dispozitie trei zile pentru a intocmi un raport, care va fi inaintat plenului spre aprobare. Fostul ministru Darius Valcov va avea posibilitatea sa-si sustina cauza in fata colegilor senatori.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a trimis, vineri, procurorului general al Parchetului instantei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta sa incuviinteze retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.

Anchetatorii cer incuviintarea retinerii si arestarii senatorului in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari.

Tot DNA a cerut aviz de la Senat pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Valcov, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele incasate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: