Strategii democrati, ingrijorati ca Joe Biden ar putea pierde alegerile chiar si in statele „albastre”, din cauza gafelor politice din ultima vreme

externe

Joe Biden, prea batran, sanatate mintala, medic, Casa Alba

Mai multi strategi ai Partidului Democrat prevad o infrangere in cursa aprinsa impotriva fostului presedinte Trump, potrivit unui nou raport citat de Politico.

„Nu vrei sa fii acel tip care spune in mod oficial ca suntem condamnati, ca avem o campanie proasta sau ca Biden face greseli”, a declarat un agent democrat care a vorbit sub protectia anonimatului. „Nimeni nu vrea sa fie acel tip”.

„Nu este vorba de «O, Doamne, Mitt Romney ar putea deveni presedinte». Este ‘Oh, Doamne, democratia s-ar putea sfarsi'”, a spus acesta, adaugand ca cifrele scazute din sondaje ale lui Biden au contribuit la o «criza de nervi» in randul sustinatorilor lui Biden.

Un sondaj recent al Bloomberg News/Morning Consult a aratat ca Trump il devanseaza pe Biden in sapte state cheie – Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Carolina de Nord, Pennsylvania si Wisconsin. Biden a castigat fiecare dintre aceste state, cu exceptia Carolinei de Nord, in 2020, iar acestea au fost decisive pentru victoria sa.

Dar nu toti sustinatorii lui Biden vorbesc sub anonimat despre preocuparile lor cu privire la campania prezidentiala din 2024. Strategul James Carville a criticat mesajele si abordarea partidului in acest an electoral, precum si numeroasele gafe si ezitari in domeniul politicii externe ale liderului de la Casa Alba.

Chiar si in bastioane albastre precum New York City, campania agresiva a lui Trump in South Bronx ii ingrijoreaza pe democrati.

„Democratii din New York trebuie sa se trezeasca”, a declarat presedintele districtului Manhattan, Mark Levine, pentru publicatie. „Numarul de oameni din New York, inclusiv oameni de culoare pe care ii intalnesc si care spun lucruri pozitive despre Trump, este alarmant”.

La inceputul acestei luni, fostul consilier al lui Obama si analistul politic al CNN David Axelrod a avertizat ca Biden face o „greseala teribila” aparand in mod sfidator starea economiei, spunand: „Daca nu castiga aceasta cursa, s-ar putea sa nu fie Donald Trump cel care il invinge. S-ar putea sa fie propriul sau orgoliu”.

Veteranul strateg democrat Paul Begala s-a ingrijorat in martie ca si candidati ai unui al treilea partid, precum Robert F. Kennedy Jr. si Cornel West, ar putea sa „strice totul” pentru Biden si sa arunce „toate alegerile in favoarea lui Donald Trump”.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: