Strategul economic al lui Daddy, omul care lua mita in cimitire, ar putea fi condamnat astazi

news

Magistratii instantei supreme ar putea pronunta decizia, joi, in dosarul in care fostul primar al Slatinei Darius Valcov, actual consilier in aparatul de lucru al prim-ministrului, este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate, dupa ce ar fi cerut de la o firma de constructii 20% din valoarea unor contracte publice, in perioada in care era edil.

In 23 ianuarie, cand era asteptata o decizie in acest dosar, magistratii de la Inalta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCI) au amanat pronuntarea pentru joi, 8 februarie, anunta News.ro.

Darius Valcov a fost numit in luna ianuarie consilier de stat in aparatul propriu al prim-ministrului Viorica Dancila.

In acest dosar, in care a fost trimis in judecata in mai 2015, Darius Valcov a stat in arest la domiciliu din 26 martie 2015 si pana in 2 aprilie 2015, cand a fost arestat preventiv. In 23 iunie 2015, Darius Valcov a fost eliberat din arest. El este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator si ministru de Finante.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in 2009, omul de afaceri Theodor Berna l-a contactat pe Darius Valcov, atunci primar al municipiului Slatina, caruia i-a propus sa intervina la SC Compania de Apa Olt SA pentru ca firma sa sa castige licitatii de lucrari pentru obiective din Slatina, Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, iar in schimb sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate conform contractelor de executie a acelor lucrari.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: