life

Strazile din Spania – de la omagii aduse legendelor rockului si capodoperelor cinematografice, pana la povesti de dragoste, mister si meserii istorice

In inima peisajelor urbane si rurale ale Spaniei, unele strazi se remarca prin numele lor, care variaza de la referinte la cultura pop la nume care evoca mister sau chiar macabru. Iata cateva dintre cele mai interesante strazi spaniole care va vor atrage cu siguranta atentia, potrivit euroweeklynews.com.

In Leganes, Madrid, langa statia de metrou Casa del Reloj, se afla Calle de AC/DC (Strada AC/DC). Aceasta strada a fost numita astfel in 2000 in onoarea legendarei trupe rock, un nume atat de ravnit incat placuta a fost furata la scurt timp dupa dezvelire.

Leganes se mandreste, de asemenea, cu strazi numite dupa trupa germana The Scorpions, precum si dupa cantaretul rock spaniol Rosendo. Exista chiar si o piata dedicata artistului de muzica populara Joan Manuel Serrat.

Mai departe, orasul Zaragoza imbratiseaza cultura cinematografica cu nume precum Calle Citizen Kane, dupa filmul din 1946.

Vizitatorii vor intalni, de asemenea, strazile numite Cantando Bajo la Lluvia (Cantand in ploaie) si Un Perro Andaluz (Un caine andaluz) in onoarea filmului din 1929 al lui Salvador Dali.

Exista, de asemenea, o referire la jocurile video populare si Avenida Super Mario Bros, impreuna cu zonele numite dupa The Legend of Zelda si Tetris.

O alta strada cu o poveste fascinanta este Calle Desengano (Strada Dezamagirii) din Madrid, numita dupa o legenda care implica doi barbati indragostiti de aceeasi femeie si un duel care s-a terminat prost, dar nu asa cum v-ati astepta. Povestea spune ca duelul a fost intrerupt de aparitia femeii, care, la dezvaluirea fetei, s-a dovedit a fi un craniu, ingrozindu-i pe ambii pretendenti.

Calle Quebrantahuesos din Zamora, care se traduce prin „Strada Sfaramatorului de oase”, poate suna prevestitor, dar numele sau reflecta de fapt legatura istorica a zonei cu macelariile si mezelariile.

In mod similar, alte strazi din oras, cum ar fi Cortarrabos (Taietor de coada) si Escuernavacas (Jupuitor de vaci) indica trecutul bogat de comert cu animale din Zamora.

Valladolid gazduieste Calle Me Falta un Tornillo (Strada Imi lipseste un surub), situata langa o zona comerciala si un magazin IKEA.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Scriitorul care a vrut sa-l ucida pe premierul slovac Fico nu a actionat singur: la doua ore dupa incident cineva a sters toate mesajele sale de pe internet

Potrivit ministrului de Interne de la Bratislava, echipa care investigheaza cazul va cerceta si daca…

3 minute ago

Scriitorul Salman Rushdie: „Daca ar exista un stat palestinian, ar fi ca un stat taliban, condus de Hamas”

Salman Rushdie, autorul americano-britanic care a supravietuit la limita unui atentat comis in 2022 de…

18 minute ago

Aproape jumatate dintre cetatenii germani considera ca ajutorul acordat Ucrainei ar trebui redus, ca solutie la criza bugetara

Un procent de 40% dintre cetatenii germani chestionati intr-un sondaj au sugerat reducerea finantarii destinate…

33 de minute ago

Elicopterul in care se afla presedintele iranian Ebrahim Raisi a fost gasit complet ars – toti pasagerii sunt probabil decedati

Echipele de salvatori nu au detectat luni ''niciun semn'' de viata umana in elicopterul la…

48 de minute ago

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

9 ore ago