Striblea (B1) sare in apararea lui Chiliman/ DNA: O parte din spagi au ajuns la B1 si Romania TV

news

Realizatorul B1 TV, Catalin Striblea, sare in apararea lui Andrei Chiliman, sustinand ca in dosarul acestuia sunt multe aspecte in „neregula”. DNA a aratat, vineri, ca posturile B1 TV si Romania TV au incasat bani din spagile primite de primarul Sectorului 1.

Intr-un text publicat pe blogul sau, Striblea se mira ca Chiliman a luat spaga desi era oricum foarte bogat, ca functionarii din Primarie luau si ei partea lor sau ca SRI nu a facut nimic timp de mai mult de zece ani.

„Apare din nou fraza standard cu multumirile de la SRI. Carevasazica, astia furau cu toata primaria la un loc din 2004 si SRI supraveghea. Daca au stiut de asta, de ce nimeni nu a facut ceva pana acum? Unde s-au dus informarile? Cine a blocat anchetele?

Explicatia trebuie cautata in alta fraza din comunicat si anume ca 10% din bani se duceau in visteria PNL. Adica PNL e finantat de mai bine de 10 ani cu bani negri. Dar PNL nu a avut niciodata, cu adevarat, cheile pentru blocarea unor anchete. Sau cel putin nu in totalitate, de-a lungul acestor 10 ani. Pe cine au mai finantat Moisescu-Chiliman in anii din urma? Cata lume din clasa politica si servicii a pus botul la treaba asta?”, se intreaba Striblea.

Realizatorul B1 concluzioneaza ca, de fapt, prin Chiliman se doreste sa se ajunga la Tariceanu.

DNA a aratat, vineri, ca o parte din comisioanele incasate de gruparea Chiliman era directionat catre B1 si Romania TV pentru „protectie”.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor care instrumenteaza dosarul in care a fost retinut primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu a solicitat, in cazul firmei Romprest, ca parte din procentul de 10% – 15% stabilit pentru incheierea contractului sa fie platita prin achitarea contravalorii unor servicii de publicitate catre B1 TV si Romania TV.

Anchetatorii spun, in documentele obtinute de MEDIAFAX, ca in acest fel Vlad Moisescu ”isi asigura protectie” atat lui, cat si primarului Andrei Chiliman si Ioanei Costescu, consilierul personal al edilului.

”Aceasta protectie consta in faptul ca nu aparea nimic negativ despre ei in mass-media, iar daca in mod intamplator ar fi aparut ceva, acestia ar fi avut capacitatea sa opreasca, speculand relatia contractuala”, arata anchetatorii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: