Strigate si jigniri. Cum i-au umilit Radulescu si Olguta pe doi specialisti ai AEP care confirmau corectitudinea alegerilor din 26 mai

politica

Doi specialisti din cadrul Autoritatii Electorale Permanente, Cristian Petraru si Gabriel Sauca (fosti directori ai Autoritatii Electorale Permanente) au fost audiati, luni, in Comisia de ancheta a „fraudelor” de la alegerile din 26 mai. Olguta Vasilescu (PSD), presedintele Comisiei, si Catalin Radulescu (PSD) s-au rastit deseori la cei doi, nemultumiti ca acestia au declarat ca era imposibil sa aiba loc fraude.

Exemplu de dialog purtat intre Radulescu si unul dintre cei doi specialisti:

Catalin Radulescu: Ati spus ca s-au cheltuit 5 milioane de euro pe softuri

Cristian Petraru: Am spus ca s-au straduit sa-i cheltuiasca

Catalin Radulescu (nervos): Da, domnule, nu ma luati cu semantica cuvintelor

De asemenea, si Olguta Vasilescu s-a rastit deseori catre cei doi specialisti. Cristian Petraru a tinut sa spuna ca este o „minune” ca alegerile s-au finalizat cu bine avand in vedere ca presedintele AEP, Florin Mituletu Buica, numit de PSD cu putin timpo inainte de alegeri, a bulversat personalul din AEP anuntand o „reorganizare”.

„In mod normal, in timpul alegerilor, noi, cei care ne ocupam de productie, avem sedinte cu conducerea. Inainte de alegerile din mai, nu am avut nicio sedinta de munca, de productie cu conducerea. Nu am avut nicio sedinta cu domnul Mituletu. Am avut zero atributii. Deci, domnul Mituletu a condus AEP singur. Dansul a fost numit pe 27 februarie si pana la alegeri eu nu am participat la nicio sedinta cu domnul Mituletu. Niciunul dintre colegii mei nu a participat la vreo sedinta de productie cu Mituletu. Imediat dupa ce a fost numit, domnul Mituletu a facut cel mai inteligent, cu ghilimele, lucru care se poate face: o restructurare, a reorganizat intreaga activitate. Am fost obligat sa vorbesc cu sute de oameni, sa incerc sa-i calmez. Sunt sute de oameni, oameni simpli, cu rate, cu familie, carora le era frica. Incepand cu luna martie, toata lumea avea in cap restructurare. (…) Domnul Mituletu a obtinut un nou regulament de reorganizare. De la acel moment, nimeni nu mai stia ce avea de facut. Fostii mei colegi nici in ziua de azi nu au fisa de post”, a adaugat acesta.

De asemenea, Petraru a mai spus ca a fost si o problema cu lipsa instruirii formatorilor AEP, care la randul lor trebuiau sa instruiasca presedintii si membrii comisiilor de votare.

„Parerea mea este ca domnul Mituletu nu a fost interesat de aceste alegeri deloc, nu a dat niciun semn ca interesul sau a fost focusat pe alegerile europarlamentare, a fost focusat pe angajarea personalului pe noua structura, vrea sa cheltuie banii ramasi”, a sustinut Petraru.

Totodata, el a afirmat ca alegerile europarlamentare au fost cele mai transparente alegeri.

„Toata lumea a inteles ca nu au fost cazuri de frauda pentru ca este cel mai transparent sistem. (…) Procesele verbale au fost accesibile tuturor, oricine are interes vede scanarile, vede tot traiectul modificarii proceselor verbale. Va spun cat se poate de limpede – sunt cele mai transparente alegeri care s-au organizat vreodata in Romania”, a spus Petraru.

De asemenea, Cristian Petraru a mai spus ca nu-si are rostul Comisia de ancheta a „fraudelor”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: