STRUCTURA anului scolar 2015-2016: 177 de zile de cursuri. Vezi cate zile de VACANTA vor avea elevii

news

Anul scolar 2015-2016 va avea 177 zile de cursuri, incepand din data de 14 septembrie si pana in 17 iunie. Prima vacanta va fi intre 31 octombrie si 8 noiembrie, pentru invatamantul primar, urmata de vacanta de iarna – 19 decembrie-3 ianuarie, intersemestriala – 30 ianuarie-7 februarie si cea de primavara – 23 aprilie-3 mai.

Potrivit Ordinului ministrului Educatiei, anul scolar 2015-2016 are 36 de saptamani de cursuri, insumand 177 de zile lucratoare, cu exceptia claselor terminale din invatamantul liceal, care incheie cursurile in 27 mai 2016 si au patru saptamani pentru examenul de bacalaureat.

Si pentru elevii clasei a VIII-a, anul scolar are 36 de saptamani, din care 35 de saptamani de cursuri si o saptamana pentru testele de la Evaluarea Nationala. Cursurile pentru clasa a VIII-a se incheie in 10 iunie 2016.

Pentru invatamantul special – clasele a IX-a – a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologica, durata cursurilor este de 37 de saptamani, insumand 181 de zile. Stagiile de pregatire practica pentru care au optat absolventii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologica, cuprind 720 de ore care se desfasoara in perioada propusa de unitatea de invatamant organizatoare si aprobata de inspectoratul scolar, cu respectarea vacantelor.

Anul scolar incepe in 1 septembrie 2015 si se incheie in 31 august 2016, fiind structurat pe doua semestre. In semestrul intai, cursurile incep luni 14 septembrie 2015, iar prima vacanta va fi in perioada 31 octombrie – 8 noiembrie, pentru clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar.

Vacanta de iarna este programata de sambata 19 decembrie 2015 pana duminica 3 ianuarie 2016. Din 4 ianuarie pana in 29 ianuarie 2016 continua cursurile semestrului intai, iar vacanta intersemestriala va incepe sambata 30 ianuarie si se va incheia duminica 7 februarie.

Semestrul al doilea incepe in 8 februarie si se incheie vineri 17 iunie, in perioada 23 aprilie – 3 mai 2016 fiind programata vacanta de primavara.

Inainte de vacanta de primavara, saptamana 18-22 aprilie 2016 este dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului „Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”. Clasele de invatamant prescolar si primar pot planifica activitatile din programul „Scoala altfel” in alta perioada din semestrul al doilea, dar nu mai tarziu de 27 mai 2016. Decizia de schimbare a datei de desfasurare a programului va fi luata de consiliul de administratie al unitatii de invatamant, dupa consultarea cadrelor didactice

Tezele din semestrul intai vor fi sustinute, de regula, pana in 11 decembrie 2015, iar cele din semestrul al II-lea, pana la data de 20 mai 2016, mentioneaza Mediafax.

Din 18 iunie pana in 4 septembrie, elevii vor fi in vacanta de vara, anul scolar 2016-2017 urmand sa inceapa din 5 septembrie.

Elevii nu vor avea cursuri nici in zilele libere stabilite pentru sarbatori publice sau religioase.

In 5 octombrie, de Ziua internationala a educatiei si 5 iunie, Ziua invatatorului, in unitatile de invatamant vor fi manifestari specifice, organizate in timpul programului de lucru, conform planificarilor facute de fiecare unitate de invatamant preuniversitar.

„In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar stabilite prin prezentul ordin. Solicitarea de modificare a structurii anului scolar se face dupa consultarea consiliului reprezentativ al parintilor din unitatea/unitatile de invatamant respectiva/respective. Aprobarea modificarii structurii anului scolar, mentionata la alin. (1), se acorda in conditiile asigurarii unui numar de zile de cursuri cel putin egal cu cel stabilit la art. 1, precum si a posibilitatii ca toti elevii sa participe, fara restrictii, la examenele si evaluarile nationale: evaluarea nationala pentru absolventii clasei a VIII-a, examenul de bacalaureat, examenele de certificare a calificarii profesionale, examenele de atestare a competentelor, examenele de absolvire”, potrivit ordinului ministrului Educatiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: