STS desfiinteaza inca o intoxicare a PSD, cu o zi inainte de alegeri. Dovada ca nu este nicio conspiratie

news

STS a transmis sambata un comunicat de presa in care anunta ca echipamentele care asigura functionarea sistemului de centralizare a proceselor verbale la alegeri sunt protejate de eventualele caderi si fluctuatii de tensiune, iar Serviciul va asigura neintrerupt asistenta la sediul AEP, 24 de ore din 24.

„Echipamentele informatice care asigura functionarea Sistemului informatic de centralizare a proceselor verbale sunt instalate, dupa cum prevede legea, in spatiul tehnic pus la dispozitie de catre Autoritatea Electorala Permanenta si beneficiaza de protectie la caderi si fluctuatii de tensiune prin echipamente de tip UPS si generator electric”, informeaza reprezentantii Serviciului de Telecomunicatii Speciale, intr-un comunicat de presa transmis redactiei aktual24.ro.

Generatorul este, astfel, pus in functiune atunci cand este intrerupta energia electrica.

„STS asigura neintrerupt asistenta tehnica la sediul AEP, 24 de ore din 24”, mai arata sursa citata.

Reprezentantii PSD si-au trimis expertul electoral, Dinulescu Sorin, la Biroul Electoral Central pentru a verifica modul in care functioneaza serverele care asigura sistemul informatic.

Reprezentantul PSD anuntat apoi ca a constatat faptul ca generatoarele de curent care asigura functionalitatea continua a serverelor erau oprite. Mai mult, Dinulescu nu a putut verifica existenta in sediul BEC a serverelor si a sistemului informatic pentru ca nu era nimeni in cladire.

Cei de la PSD suspecteaza faptul ca STS, de fapt, nu a instalat sistemul in sediul BEC si totul functioneaza in sediul STS, ceea ce ar fi o incalcare a legii, pentru ca un serviciu secret s-ar implica in desfasurarea alegerilor.

Mai mult despre: ,

Comentarii: