Student italian, TORTURAT salbatic in Egipt: Urechi RETEZATE, gatul si numeroase oase sunt rupte

news

Cazul unui student italian ucis in Egipt, dupa ce a fost torturat, a determinat protestul a mii de cadre universitare care cer Egiptului sa investigheze in detaliu acest caz.

Giulio Regeni a fost gasit mort la marginea unui drum, avand ambele urechi retezete, numeroase oase rupte si alte rani rezultate in urma torturii, scrie International Business Times.

Corpul tanarului, care era student la Universitatea din Cambridge, era plin de rani facute prin injunghiere. Dezvaluirile au venit dupa o doua autopsie a legistilor italieni, dupa ce trupul a fost repatriat.

Analiza a relevat ca tanarul a murit din cauza ruperii violente a unei vertebre a gatului, rezultate in urma unei lovituri dure sau a rasucirii bruste a gatului. Ministerul de Interne italian a spus ca studentul a fost ucis cu o violenta „inumana, animalica”.

student2

Mass-media italiana merge mai departe si arata cu degetul catre fortele de securitate egiptene, argumentand ca Regeni a fost, probabil, arestat din cauza legaturilor sale cu anumite sindicate profesionale si ca fost torturat dupa un interogatoriu prelungit.

Studentul a disparut pe 25 ianuarie, cand Egiptul a marcat 5 ani de la Revolutia Araba, iar securitatea a fost intarita de fortele fidele regimului militar care conduce tara dupa inlaturarea de la putere a lui Mohammed Morsi. Este probabil ca tanarul sa fi fost arestat de fortele de securitate, pentru a preintampina eventuale proteste, italianul facand parte dintr-un grup mai mare de interogati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: