Categories: news

Studenta la Medicina, furioasa pe politicieni: „Ati DISTRUS o natiune. Prostimea este la inaltime, invatamantul este la pamant”

O studenta la Medicina, Cristina, a postat pe un site dedicat problemelor din sistemul medical o dura analiza a Romaniei din astazi, in care ii acuza pe politicieni ca au „distrus o natiune”. 

„Dragi politicieni (ma adresez cu ‘stima’ in special celor cu diploma de bacalaureat, teze de licenta ‘neplagiate’ si oameni cu facultate), dragi oameni de rand care mancati seminte in fata blocului, dragi oameni fara scoala, dragi oameni care va uitati la televizor (mai degraba la tembelizor), dragi oameni care stati pe la cafele si va dati cu pareri .. va multumesc ca ati creat acest sistem in care invatamantul este la pamant, iar prostimea la inaltime. Prin toate actele voastre si parerile voastre ati distrus o natiune, iar noi, studentii la medicina si medicii nu suntem de vina ca voi nu va luati bacul si nu cititi o carte dar va stiti da doar cu pareri”, isi incepe Cristina mesajul de revolta.

Studenta continua apoi cu exemple concrete despre situatia din sisteul medical. Iata textul integral postat pe blogdemedicinisti.com.

a incepem cu inceputul: scoala – ce ai facut tu sistemule pentru mine ca sa ma duc la scoala? ce mi-ai asigurat ce mi-ai oferit? Iti spun eu –nimic, pentru ca nici tu nu esti scolit, nici oamenii tai din conducere nu au scoala (adevarata cu admitere, cu teze de licenta, etc.), diplome si altele… Am fost prima generatie care a dat bacul pe drept, iar pe urma cei dinaintea mea si de dupa au copiat de au rupt pixurile. Mai mult decat atata nici nu m-ai sfatuit unde sa ma duc cand termin liceul. Poate eram buna ca si pictorita, dar din admiratie pentru ai mei (care si ei ca niste “boi”) am ales medicina. Ei ghinionul meu ca daca atunci cand am dat admiterea (printre putinele facultati care se mai respecta in ziua de azi si se studiaza la zi iar admiterea este pe baza cunostiintelor, nu pe baza copiatului de la bac) nu mi-a fost scris pe foaie “faci medicina – faci legamint cu sclavia!” Poate daca era asa, ma duceam si eu si stateam cu toti luminatii societatii pe la cafele. Ce ai facut tu criminalule, in frunte cu toti semidoctii tai cand ai creat acele facultati de medicina, pe bani grei si la privat si fara admitere? Ce crima ai putut sa faci? DE CE? Cum putem fi noi pusi pe picior de egalitate cu ala care a stat acasa si-a despus dosarul la o facultate “no name” de medicina, dar el devine doctor? Pai nu esti tu idiot ca permiti asa ceva? Ca o ministra vine si isi infiinteaza facultati pentru cei care nu au bac iar pe urma tu ne bagi in aceeasi oala pe toti? Crezi tu ca medicina se studiaza la orice colt de strada, ca poti face facultati de medicina, farmacie si aml pentru toti semianalfabetii peste noapte? Nu te intrebi tu “PESTE CATIVA ANI, ASTA PE MINE MA TRATEAZA?” Dar bineinteles ca nu. Pentru ca tu ai bani sa te duci in “strainataturi” unde sare lumea cu CT-ul si RMN-ul. La noi cu ce se sare? Cu avocatul, cu saracia si cu politia.

Asa ca draga sistemule, impreuna cu toti “desteptii“ care te conduc uite cum sta treaba pe la noi :
Oamenii se plang pentru ca sunt bolnavi, iar aia care nu sunt bolnavi vin pe pile si pe cunostiintele lui x si lui y din clasa politica si au prioritate in fata unui copil care poate saracul are febra 39 si nu a apucat nimeni sa il vada pentru ca tu ai pile. Mergem in fiecare zi la clinici, cu pereti decojiti, intram in saloane care nu au bai (TU STII CE INUMAN ESTE PENTRU PACIENTUL DE RAND RECENT OPERAT SA NU AIBA O BAIE IN CARE SA FIE SPALAT? STII? NU STII DESTEPTULE!), vedem pacienti mai mult sau mai putini bolnavi, vedem pacienti pe moarte, iar noi nu le putem face nimic. Dar nu iti pasa! Ce are daca spitalul nu are manusi pentru ca atunci cand pui mana pe pacient sa il protejezi , ce are daca nu avem masti in spitalele de boli infectioase, dar bonete (oh deja vorbim de lux), daca in sala de operatie se strica aparatul de sterilizat, daca nu avem pansamente, daca nu avem acel alcool sanitar cu care sa ne dezinfectam? Ce are daca pacientul cu dureri cronice (in traducere pentru toti “desteptii” este o durere care dureaza mai mult de 1 ora sau o zi si de obicei vine cu o boala grava, nu cu o unghie incarnata!!!) nu primeste medicamente – pentru ca nu sunt, ca tu ai furat cat ai putut iar acum noi ne chinuim sa ii alinam durerea unui om muribund. Ti-ai batut joc de noi, de viitorii medici, de actualii medici si de oameni nevinovati. Oameni care vin pe picioare pana la spital pentru ca nu isi permit un taxi dar ei mai au cel mult o saptamana de viata in timp ce altul cu masina de mii de euro face scandal la poarta spitalului ca de ce nu il lasa portarul sa intre in curte, sa parcheze pe locul medicului care vine in garda, sau sa blocheze cu masina intrarea la urgenta, ca cine vezi doamne cine e el? Cine are prioritate? Viata? Eu cred ca nu.

Suntem siliti zilnic sa vedem cazuri fara speranta pentru ca nu avem instrumente, nu avem medicamente, nu avem aparatura de investigat. Ma fac popa sau doctor ? Ca in ritmul acesta mai bine zic o rugaciune pentru pacient (SI MAI PRIMESC SI BANI) decat sa stau sa ii explic: NE PARE RAU, DAR NU SUNT BANI, MAI AVETI O LUNA DE TRAIT. DACA DORITI CITOSTATICE TREBUIE SA TRECETI GRANITA PE BANI GREI. Criminalule! Dar tu il acuzi pe medic ca nu treateaza pacientul (cu toate ca nu are cu ce), ca nu pune diagnosticul bine (pentru ca ochii nostrii nu sunt facuti sa vada tumorile din corpul nostru – nu suntem aparate de scanat pe picioare!) si altele …
Cum poti tu sa pretinzi ca medicul sa iti fie sclav, sa fie la dispozitia ta LA CE ORA TI SE SCOALA TIE SI FARA MOTIV INTEMEIAT? Ca si cum ai comanda o pizza… De ce naiba nu ii dai timp liber? Stii ce inseamna garda de 24 h? Stii ce inseamna garda si dupa lucru? Stii ce inseamna sa lucrezi uneori si 30 de ore INCONTINUU? SA VII ACASA CAND CANTA BUFNITELE SI SA PLECI ODATA CU STRIGATUL COCOSULUI? SA NU PETRECTI TIMP CU FAMILIA (ASTA DACA AI NOROC DE UNA). NU, PENTRU CA PARLAMENTARII TAI LUCREAZA CATE 8 ORE PE LUNA FARA RESPONSABILITATE SI MAI DORM SI IN PAPUCI PE LA SEDINTE (MACAR BINE CA DORM SI NU VORBESC TAMPENII – Problema e ca atunci cand se trezeste frumoasa adormita mai da si legi). Ce minte are medicul ala care lucreaza deja de 30 de ore ? Cat crezi ca e de activ? Crezi ca mai e capabil de munca la cat e de obosit? Normal ca tu, care dormi bine noptile asta crezi si dupa il tarasti prin tribunal si il acuzi de malpraxis. Dar ce mai faci tu “bun” pentru medic? Il platesti “bine”. In sensul ca femeia de servici are salarul mai mare decat el. Pentru atatia ani de munca si de studiu (unde la noi pe rafturi exista cate un exemplar dintr-o carte celebra de medicina – asta daca avem noroc – bine macar ca merge internetul la noi in tara) tu il platesti cu 1050 de lei? Si cu 800 de lei pe rezidentul de la neurochirurgie (adica 14 ani de scoala, un fel de clasele I- VIII, mai mult decat parlamentarii tai care sustin ca ei merita si de 5x mai mult salar ca de, sunt de nepretuit!)? Pai nu ti-e rusine tie sa iti bati asa joc de responsabilitatea pe care o au in maini acesti oameni? De chirurgul care te opereaza cu putinul instrumentar pe care il are, de radiologul care te vede si care toata ziua se expune radiatiilor (habar nu ai ce inseamna asta pentru ca esti atata de prost informat incat o sa le confunzi cu radiatiile alea de la soare), de ginecologul care are doua vieti in maini (mama si copilul, sa iti explic ca la prost ca poate nu stii), de medicul de la urgenta care e pus la dispozitia ta 24/24 ca sa te ajute IN CAZ DE CEVA nu ca ”mi-ai dat o palma, ma duc la urgenta si daca nu ma vede medicul il dau in judecata, ca nu a vrut sa ma vada inaintea unui batran cu avc – accident vascular cerebral pentru luminatia ta” ca sa nu mai zic de restul. Stii ce frustrant este sa vrei sa ii ajuti pe oamenii care te invata si sa nu ai cum ?

Ah si mai e ceva draga sistemule si dragi luminati care il conduceti sau sustineti. Am invatat ca exista meseria de director, da da! In spitale in care exista posturi libere si este o lipsa totala de personal – medici, asistente, infirmiere (probabil din cauza ca sunt “extraordinar de bine platiti” si nu au ce face cu banii, asa ca au nevoie de mult timp liber sa ii cheltuie) tu in loc sa cauti personal, pentru ca asistenta, care si ea terminata de atata treaba sa nu trebuiasca sa serveasca masa si sa schimbe plosca, tu ce faci? Infiintezi posturi de directori, nu unul, mai multe! Am ajuns sa avem director de deseuri menajere ca sa iti acoperi tu pe hartie lipsa de personal. Pai nu esti tu calaul oamenilor nevinovati? Cum poti sa iti permiti sa iti bati asa joc de oamenii internati in spital, care nu pot beneficia de o dezinfectie in salon si de o asistenta care sa ii ingrijeasca foarte correct? Ca pe tine nu te ia nimeni la intrebari de ce naiba ai atatia DIRECTORI in spital in loc sa ai personal medical bine pus la punct: respectiv un medic cu cate o asistenta, o asistenta sefa , o asistenta care sa puna DOAR PERFUZII SI BRANULE (ti-as mai explica si asta dar bag de seama ca ai prea multe lacune si imi rup degetele degeaba), alta care sa faca tratament, alta care sa faca pansamente, alta care sa serveasca masa, alta care sa se ocupe de plosca, infirmiera care sa schimbe patul, alta infirmiera care sa se ocupe de dezinfectie, alta care sa se ocupe de transportarea si depozitarea in siguranta a gunoiului. Dar directorii nostrii de deseuri menajere, precum si noii directori in general au habar de circuitul unui spital? Habar nu au! Ca treburile astea tot noi doctorii trebuie sa le stim pentru ca daca ceva merge prost, noi suntem de vina!

Ma bucur ca ai adoptat politica lui Stalin – stii cine a fost Stalin ? Iti spun eu din putina istorie pe care NU TU MI-AI OFERIT-O IN SCOLI. A fost dictatorul Uniunii Sovietice (COMUNISM). Stii care era politica lui? Ca medicii sunt vinovati pentru tot, platiti prost medicul, dati-i bani ca sa ajunga santajabil si dupa aceea faceti ce vreti cu el. Exact asta faci tu! Ii invinovatesti pe oamenii care te-au tinut sanatos, ii acuzi, ii tarasti prin tribunale si inchisori (desi TU CU TOTI LUMINATII TAI ATI MERITA SA FITI DUPA GRATII LA CAT ATI FURAT SI MINTIT), ii lasi pe oamenii de rand sa le dea cite ceva (un pachet de branza, oua, bani) si dupa ii infunzi. Ca sa nu mai zic ca au existat cazuri in care oameni de rand AU FOST PLATITI DE OAMENII DIN SISTEMUL TAU CA SA INSCENEZE asemenea orori medicilor si tu ai fost de acord! Criminalule! Iar acum dai legea asta, iar daca medicii ar vrea dreptate pentru ca li s-a patat numele si ar vrea sa il traga la raspundere pe omul care l-a acuzat pe nedrept, tu il aperi pe acel individ de “MEDIC”, pentru ca individul este un om al societatii. Dar medicul ce e? ORDINARULE! In tot timpul acesta iti bagi bani in buzunar si iti triplezi salariile care oricum nu erau taiate, ale voastre tot peste 5000 de lei au ramas. Dar iti mai aduci aminte de stralucita ta lege din 2010? In care ai taiat din salarii? Ai spus ca tai 25 % din salar, dar pe langa ai taiat si sporurile si primele iar dupa calculele noastre (stii noi am dat bacalaureatul la matematica si stim mai multa matematica decat voi se pare) ai facut o paguba de 45%. Mincinosule! Ma astept sa mai dai inca o lege de “doi lei” (pentru ca la noi legile nu se gandesc , la noi legile se viseaza noaptea iar dimineata se publica) in care sa o dai la pace cu anumite parti ca sa aplanezi scandalul, doar ca de data aceasta nu o sa iti mearga. Nu vei mai plati pe cate unul si pe cate altul, nu vei mai promite marea cu sarea universitatilor doar ca sa primesti tu liniste iar pe urma te faci ca uiti. Nu vom uita NOI cat de mult ti-ai batut joc de viata noastra si de a oamenilor nevinovati si cat de pervers esti ! Ne vom da salarul pe care il avem avocatilor sa ne apere de tine, sau ne vom lua primul bilet de avion la low cost sa fugim ca trasi din pusca (noroc ca e mai ieftin biletul la low cost cu avionul decat trenul pana la granita) si vom merge printre straini unde vom fi respectati. SI MAI BINE PLATITI decat intre proprii oameni. Si da domnule prost de rind, fara pretentii se pare (ca si de tine isi bate joc statul prin serviciile pe care ti le ofera), care strigi in gura mare “daca nu ne convine sa mergem la privat”, dar tu te intrebi stimabile, pe matale cine te trateaza cand va bate vantul prin spitale? Te intrebi de ce e bine sa platesti impozit? Sa ai pretentii la o calitate mai buna a vietii, la cultura? De ce e bine sa fie bani in sanatate si in scoli? Ca la cum merg lucrurile nu stiu eu de unde furi tu ca sa iti permiti o consultatie la privat!

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

6 ore ago

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

3 ore ago

Un sofer roman de tir a murit in Belgia dupa ce un capac de canal aruncat de pe un pod a intrat prin parbriz. Cinci belgieni au fost retinuti

Cinci belgieni, dintre care doi minori, au fost arestati si urmeaza sa ajunga in fata…

3 ore ago

Japonia isi protejeaza frumusetile naturii. Cei care doresc sa urce pe Muntele Fuji vor trebui sa se inregistreze in avans

Prefectura Yamanashi din centrul Japoniei a anuntat lansarea unui sistem online care va reglementa numarul…

3 ore ago

Memoriile Angelei Merkel vor fi publicate in noiembrie. Ea este acuzata acum de „greseli fatale” in relatia cu Rusia

Angela Merkel isi va lansa, pe 26 noiembrie, mult asteptatul volum de memorii cu titlul…

4 ore ago