STUDIU. „Conduci FIAT? Esti saracut si familist”. Ce cred romanii si despre posesorii de BMW, Dacia si Audi

news

La Brasov a fost realizat un studiu-pilot care a avut rolul de a identifica problemele pe care le vad instructorii scolilor de soferi, dar si cursantii. Studiul urmeaza sa fie extins si realizat la nivelul intregii tari.

„Studiul este reprezentativ, fara a fi relevant din punct de vedere statistic. Culegerea datelor s-a realizat prin invitatie individuala de a completa un chestionar online, metoda fiind CAWI. Studiul a urmarit sa identifice perceptii despre activitatea de pregatire a tinerilor in scolile de soferi din Brasov. Dintre cei 32 de instructori auto si/sau profesori de legislatie, peste 40% au o experienta in domeniu mai mare de 15 ani, in timp ce peste 73% au o experienta mai mare de 10 ani“, a declarat pentru newsbv.ro Romulus Oprica, managing partner la compania Brandberry, care a realizat acest studiu.

Cercetarea sociologica a fost realizata in perioada 2 – 17 martie 2015, pe un grup de 108 respondenti, distribuiti astfel: 20 instructori auto, 12 profesori de legislatie si 76 de cursanti sau proaspat absolventi ai unei scoli de soferi.

Unul dintre aspectele interesante ale studiului releva cum percep instructorii si cursantii tipologia soferului, in functie de masina pe care o conduce.

Prezentarea datelor a fost tip „cloud“, cuvintele care au o dimensiune mai mare fiind cele mai folosite de cei chestionati.

dacia fiat
vw audi
bmw

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: