Studiu: Musulmanii au cea mai MARE rata de inmultire. Pana la sfarsitul secolului vor depasi numarul crestinilor

externe

Musulmanii sunt grupul religios cu cea mai mare rata de inmultire din lume si pana la sfarsitul secolului vor depasi numarul crestinilor, sugereaza o cercetare recenta. O serie de studii ale Centrului de Cercetare Pew a descoperit ca acestia reprezinta o mare parte, aflata in continua crestere, din populatia imigranta din America.

In 2002, musulmanii reprezentau 5% din imigrantii ce veneau in Statele Unite, in timp ce in 2012 formeaza 10% din numarul de imigranti, echivalentul a 100.000 de oameni anual. Centrul de Cercetare Pew a mai observat ca imigrantii musulmani prefera mai multe servicii guvernamentale, 70% din acestia inclinand spre doctrina Democrata, in timp ce doar 1% se identifica cu Republicanii.

Statisticile au aparul pe fondul condamnarii globale a dorintei lui Donald Trump de a opri toti musulmanii la granitele Statelor Unite. Musulmanii reprezinta in acest moment mai putin de 1% din populatia adulta a SUA, mai putin de doua treimi fiind imigranti. Centrul Pew spune ca pana in 2050, 2.1% din populatie se va declara musulmana, depasind numarul celor ce se declara evrei.

La nivel global, majoritatea musulmanilor traiesc in regiunea Asia-Pacific, incluzand si populatiile numeroase din India, Pakistan, Bangladesh, Iran si Turcia. In prezent Indonezia este tara cu cea mai numeroasa populatie musulmana din lume, insa Centrul Pew spune ca pana in 2050 aceasta distinctie ii va revani Indiei, cu o populatie de peste 300 de milioane.

Si populatia musulmana din Europa e in crestere, cercetatorii avansand ideea ca 10% din europeni vor fi musulmani pana in 2050.

Intr-un sondaj din 2011, Centrul Pew a descoperit ca aproape jumatate din musulmanii americani au declarat ca proprii lor conducatori religiosi nu au condamnat indeajuns extremismul islamic. In randul acestora, posibilitatea de a exista oameni care au prieteni ne-musulmani este mult mai mare decat in randul musulmanilor din alte tari. Doar jumatate din musulmanii din Statele Unite declara ca toti prietenii lor sunt de asemenea musulmani, in comparatie cu media globala de 95% din 39 de tari participante la sondaj, relateaza Daily Mail.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: