SUA : Adolescent din California, injunghiat mortal in urmai unei batai in clasa

externe

Un elev de 16 ani de la un liceu din California de Nord a murit si altul a fost ranit, miercuri, intr-o sala de clasa plina, au anuntat autoritatile, potrivit AP.

Suspectul, un adolescent in varsta de 15 ani, a fost arestat, potrivit politiei din Santa Rosa.

Cele doua victime, ambele de la liceul Montgomery, au intrat intr-o clasa de arta in jurul orei 11:15 si au inceput sa se bata cu suspectul, a declarat seful politiei din Santa Rosa, John Cregan, in timpul unei conferinte de presa. Aproximativ 30 de persoane erau de fata.

Profesorii au oprit initial bataia, dar adolescentul a scos un briceag si i-a injunghiat pe amandoi.

Cei doi baieti raniti au ajuns la asistenta scolii si ambii erau constienti si in alerta cand au fost dusi la spital, a spus Cregan. Dar unul dintre adolescenti, care avea trei rani in partea superioara a corpului, a murit acolo. Celalalt are o rana la mana stanga.

Suspectul a fugit si a fost gasit ulterior ascuns in albia unui parau. Anchetatorii cauta in continuare briceagul.

Cei trei elevi nu erau la prima altercatie.

La conferinta de presa despre siguranta, mai multi elevi au intrebat de ce administratia scolii nu a facut mai mult pentru a opri comportamentul elevilor, desi stiau ca exista probleme intre cei trei adolescenti. Oficialii au plecat in loc sa raspunda.

Niciuna dintre scolile din district nu are detectoare de metale sau ofiteri de politie prezenti in cladiri. Consiliul de administratie al districtului a votat in 2020 „intreruperea” programului care prevede existanta unor ofiteri de politie in clase, dar departamentul cere reintroducerea acestora.

„In 2022, departamentul de politie din Santa Rosa a raspuns la 945 de apeluri venite de la scolile din oras. Se simte lipsa ofiteri in campusuri”, a scris Asociatia Ofiterilor de Politie din Santa Rosa, dupa atacul de miercuri.

Santa Rosa, un oras cunoscut pentru cramele sale, se afla la aproximativ 80 de kilometri nord de San Francisco.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: