SUA: Adolescenta arestata pentru ca a incercat sa rezerve un asasin platit pentru a ucide un copil de 7 ani, pe un site de parodie

life

O adolescenta in varsta de 17 ani din statul american Iowa a fost retinuta in urma unei incercari de a folosi un site web satiric pentru a angaja un asasin platit care sa ucida un copil de 7 ani, potrivit allthatsinteresting.com.

Potrivit Des Moines Register, Departamentul de Politie Storm Lake a fost alertat de proprietarul rentahitman.com ca o persoana a vizitat recent site-ul de doua ori, cerand de fiecare data sa trimita un asasin dupa un copil mic. Solicitarea includea informatii personale despre copil, inclusiv numele, adresa si unde sa-i gaseasca.

Nu a fost prima data cand cineva a incercat sa angajeze un asasin de pe site-ul rentahitman.com, iar proprietarul site-ului a trimis solicitarile suspecte politiei pentru investigatii suplimentare.

Folosind aceste informatii, politia a identificat-o pe adolescenta si a trimis un ofiter sub acoperire drept criminalul angajat. Dupa ce a confirmat ca tanara de 17 ani dorea intr-adevar moartea copilului, politia a arestat-o si a gasit dovezi pe telefonul ei mobil. Ei au stabilit ca suspecta reprezinta o amenintare credibila pentru viata copilului.

Din fericire, copilul si familia sa nu au patit nimic si nici nu au aflat de amenintare.

Revista People a discutat anterior cu Bob Innes, proprietarul rentahitman.com, despre site si despre modul in care acesta atrage oamenii care vor sa omoare.

Innes a spus revistei ca site-ul a fost conceput ca o modalitate ironica de a face publicitate unei companii de securitate informatica pe care planuise sa o lanseze cu niste prieteni de facultate in 2005 iar fiecare cuvant din numele site-ului are o explicatie.

Planurile lor au esuat in cele din urma, iar Innes a uitat ulterior de site. Cativa ani mai tarziu, in 2008, cand si-a amintit ca inca mai detine rentahitman.com, a decis sa verifice casuta de e-mail. Spre surprinderea lui, a fost inundat de e-mailuri cu oameni care cautau sa angajeze asasini sau sa devina ei insisi asasini platiti.

„Nimeni nu ar putea fi atat de prost incat sa angajeze un asasin pe internet, nu?” spuse Innes.

Totusi, oamenii intrebau de preturi, daca „ucigasii” ar efectua extragere de bunuri sau daca se faceau angajari. Innes si-a dat seama dintr-o data ca site-ul sau fals atrage de fapt potentiali criminali sau, cel putin, pacalea oamenii sa creada ca ar putea angaja un asasin. Atunci a ajustat site-ul, transformandu-l intr-o parodie in toata regula.

„Exista premii pentru serviciul clienti si marturii false ale clientilor”, a spus Innes. „Si daca dai clic pe bannerul publicitar, se deschide o fereastra nou-nouta catre Centrul FBI de reclamatii pentru infractiuni pe internet. Daca vezi asta si tot mergi mai departe cu completarea unui formular de solicitare de servicii, atunci sunt omul tau.”

Innes asteapta de obicei 24 de ore inainte de a raspunde la o solicitare, apoi intreaba daca potentialul „client” este in continuare interesat de serviciile site-ului. Daca persoana confirma ca mai doreste sa angajeze un asasin, il pune in contact cu unul dintre cei peste 17.985 de „agenti” pe care ii are la dispozitie. Desigur, nu exista agenti. Exista, totusi, undeva in jur de 17.985 de departamente de politie in Statele Unite, conform unei cifre gasite de Innes pe Google in 2016.

Innes preia aceste solicitari serioase si transmite informatiile catre departamentele de politie corespunzatoare. Pana anul trecut, site-ul a ajutat la cel putin 30 de arestari si mai multe condamnari.

Un astfel de caz a fost in 2010, cand o femeie din Marea Britanie pe nume Helen Kaplan a contactat site-ul pentru a cere sa fie ucisi trei dintre membrii familiei sale pentru ca ar fi inselat-o cu partea sa din mostenire. Ea le-a furnizat toate informatiile, usurand munca politiei.
Kaplan locuia in Canada in acel moment, unde a fost arestata si acuzata. Ea a pledat vinovata, a petrecut patru luni in inchisoare si apoi a fost extradata in Regatul Unit.

O situatie similara a avut loc in noiembrie 2021, cand o femeie din Michigan pe nume Wendy Lynn Wein a incercat sa foloseasca site-ul pentru a angaja un asasin care sa-l omoare pe fostul ei sot.

Innes a spus ca petrece mai mult de 20 de ore pe saptamana monitorizand site-ul, in afara de vanzarea ocazionala de tricouri sau donatii, pentru a-l mentine in functiune.

„Exista o multime de informatii benefice care pot fi partajate pentru a le spune adultilor si copiilor ca internetul nu este un loc sigur”, a spus Innes. „Exista oameni rai acolo.”

Si toate acestea din cauza unui domeniu web care l-a costat 9,20 USD.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: