SUA afirma ca „nu vor ezita” sa impuna sanctiuni daca va exista un transfer de arme intre Coreea de Nord si Rusia

externe

putin, kim

Statele Unite „nu vor ezita sa impuna sanctiuni” daca intalnirea dintre presedintele rus Vladimir Putin si dictatorul nord-coreean Kim Jong Un va avea ca rezultat transferuri de arme intre cele doua tari, a declarat Departamentul de Stat al SUA, potrivit CNN.

„Am intreprins deja o serie de masuri pentru a sanctiona entitatile care au intermediat vanzari de arme intre Coreea de Nord si Rusia si nu vom ezita sa impunem actiuni suplimentare, daca este cazul”, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Inainte de summit-ul Putin-Kim Jong Un, oficialii americani au avertizat ca Rusia si Coreea de Nord „inainteaza in mod activ” intr-un potential acord prin care Phenianul ar putea sa furnizeze arme pe care Moscova sa le foloseasca in razboiul din Ucraina, in schimbul unei tehnologii sanctionate de rachete balistice.

Miller a spus ca SUA nu au ridicat problema ca Rusia ar putea furniza tehnologie nucleara Coreei de Nord impreuna cu China, dar ca a anticipat ca o va face.

„Secretarul Blinken a abordat programul nuclear si de rachete balistice al Coreei de Nord in discutiile sale cu oficialii chinezi, cand ne-am aflat la Beijing, si am abordat in mod regulat acest lucru in conversatiile noastre cu oficialii chinezi”, a spus Miller.

Miller a condamnat, de asemenea, lansarile de rachete balistice de catre Coreea de Nord de peste noapte.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: