SUA anunta ca sunt gata sa intervina militar. Dictatorul mustacios din Venezuela va fi fugarit in curand

externe

Secretarul american de stat, Mike Pompeo, a declarat miercuri ca „o actiune militara americana este posibila” in Venezuela, potrivit CNN, citat de Mediafax.

„Daca acest lucru este necesar, atunci Statele Unite il vor face”, a spus Pompeo, referindu-se la o posibila interventie militara. „Am prefera o tranzitie pasnica in Venezuela, ca presedintele Maduro sa demisioneze si sa se organizeze noi alegeri”, a mai adaugat el. Secretarul de stat a explicat, insa, ca o eventuala decizie de a interveni militar in Venezuela ii apartine exclusiv presedintelui Donald Trump.

Declaratiile lui Pompeo vin in contextul in care liderul opozitiei venezuelene, Juan Guaido, a facut miercuri apel la organizarea „celui mai mare protest” din istoria Venezuelei, la o zi dupa ce a cerut Armatei sa ajute la inlaturarea presedintelui Nicolas Maduro.

Juan Guaido, seful Adunarii Nationale din Venezuela, s-a autoproclamat presedinte interimar al tarii, contestandu-l oficial pe presedintele Nicolas Maduro in contextul crizei politice, economice si sociale grave din aceasta tara. In timp ce Guaido a castigat sustinerea Statelor Unite si a majoritatii statelor occidentale, fortele armate au ramas de partea lui Maduro, care este sustinut de Rusia, China si Cuba.

Mai mult despre:

Comentarii: