externe

SUA ar putea trimite un al doilea portavion spre Israel, USS Dwight D. Eisenhower

Statele Unite ar putea avea in curand doua portavioane in estul Mediteranei, potrivit unor oficiali ai Departamentului Apararii, o miscare care ar marca o escaladare majora a puterii militare americane in regiune, pe masura ce luptele dintre fortele israeliene si militantii Hamas se intensifica, relateaza Politico.

Portavionul USS Dwight D. Eisenhower, impreuna cu navele de razboi si avioanele de vanatoare asociate, era deja programat sa plece din Norfolk, Virginia, in aceasta saptamana si ar putea ajunge in apele Israelului, au anuntat surse oficiale.

Grupul Eisenhower a fost programat de mult timp sa opereze in apropierea Europei, a declarat marti locotenent-colonelul Bryon McGarry, purtator de cuvant al Departamentului Apararii.

Nava este programata sa paraseasca Norfolk vineri si ar putea ajunge in estul Mediteranei pana la sfarsitul lunii octombrie, daca va primi ordin, a declarat unul dintre oficialii Departamentului Apararii.

Nava Eisenhower s-ar alatura astfel portavionului USS Gerald R Ford si grupului sau de atac, pe care Pentagonul l-a trimis duminica in apele din largul Israelului, fiind o demonstratie de forta dupa atacurile surpriza asupra sudului Israelului.

Secretarul Apararii, Lloyd Austin, va continua sa analizeze planurile de desfasurare a celor doua nave, „deoarece ia in considerare echilibrul adecvat al capacitatii maritime in toate teatrele de operatiuni in sprijinul prioritatilor de securitate nationala”, a declarat McGarry.

Miscarea rara de a avea doua portavioane, care sunt insotite de crucisatoare, distrugatoare si avioane de vanatoare, in aceeasi zona ar fi un semnal major pentru Hamas ca armata americana sustine Israelul.

Pentagonul a mai desfasurat doua portavioane in Orientul Mijlociu in martie 2020, pe fondul tensiunilor sporite cu Iranul. La acea vreme, atat Eisenhower, cat si USS Harry S. Truman, cu escortele lor, au operat in Marea Arabiei.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

O oră ago

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

3 ore ago

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

5 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

4 ore ago