SUA au alocat 2 miliarde de dolari Poloniei pentru achizitionarea de avioane de lupta F-35, sisteme de aparare antiaeriana Patriot si tancuri Abrams

externe

f 35

Statele Unite vor acorda Poloniei un imprumut de 2 miliarde de dolari pentru achizitionarea de armament: avioane de lupta F-35, sisteme de rachete antiaeriene Patriot si tancuri Abrams, potrivit declaratiei sefului serviciului de presa al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, postata pe site-ul web al Departamentului de Stat, relateaza Ukrainska Pravda.

„Polonia este un aliat ferm al SUA, iar acest acord va consolida si mai mult flancul estic al NATO. Polonia urmareste un program masiv de modernizare militara, inclusiv achizitii de echipamente de aparare americane, cum ar fi avioane F-35, sisteme de rachete Patriot si tancuri de lupta principale Abrams”, se arata in declaratie.

Finantarea militara externa este un instrument de cooperare in domeniul securitatii rezervat unora dintre cei mai importanti parteneri de securitate ai SUA. „Fondurile imprumutului vor contribui la continuarea modernizarii militare a Poloniei intr-o gama larga de forte si mijloace, ceea ce va aduce o contributie semnificativa la consolidarea apararii si descurajarea in flancul estic al NATO”, continua declaratia.

Miller a mai spus ca Polonia este un lider in cadrul NATO si cheltuieste in prezent patru procente din PIB pentru aparare, cel mai ridicat nivel din alianta, cu exceptia SUA.

El a subliniat ca mii de militari americani si membri ai NATO sunt stationati in Polonia, inclusiv cartierul general al Corpului V al SUA din Poznan.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: