externe

SUA au cerut Ucrainei sa nu mai atace infrastructura energetica a Rusiei. Posibile presiuni de la ExxonMobil si Chevron

Statele Unite au indemnat Ucraina sa inceteze atacurile asupra infrastructurii energetice rusesti, avertizand ca atacurile cu drone risca sa provoace represalii si sa determine cresterea preturilor petrolului la nivel mondial, a relatat vineri Financial Times, citand persoane familiare cu acest subiect.

In plus, Washingtonul se teme ca Rusia ar putea riposta impotriva infrastructurii ucrainene, pe care se bazeaza si tarile occidentale. Printre acestea se numara, de exemplu, oleoductul Caspian Pipeline Consortium, utilizat de intreprinderi occidentale, inclusiv de companiile petroliere americane ExxonMobil si Chevron.

„Nu incurajam si nu sprijinim atacurile asupra teritoriului rusesc”, a declarat un purtator de cuvant al Consiliului National de Securitate al Casei Albe, citat de Financial Times.

Potrivit ziarului britanic, scopul atacurilor ucrainene este de a impiedica finantarea eforturilor militare ale Rusiei prin reducerea veniturilor din energie, precum si de a face presiuni asupra Statelor Unite pentru a aproba un nou pachet de ajutor militar.

In ultimele saptamani, dronele ucrainene au efectuat mai multe atacuri asupra infrastructurii civile din regiunile rusesti.

In unele cazuri, tintele lor au fost companii din sectoarele combustibililor si energiei, inclusiv unele rafinarii de petrol.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Elicopterul in care se afla presedintele iranian Ebrahim Raisi a fost gasit complet ars – toti pasagerii sunt probabil decedati

Echipele de salvatori nu au detectat luni ''niciun semn'' de viata umana in elicopterul la…

15 minute ago

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

9 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

8 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

10 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

9 ore ago