SUA au construit cel mai mare parc fotovoltaic cu baterii din lume, cu 1,9 milioane de panouri solare

pagina verde

Edwards Sanborn Solar and Energy Storage

Proiectul Edwards Sanborn Solar and Energy Storage este un complex masiv pentru energie regenerabila care se intinde pe o suprafata de 1860 de hectare de teren in California. Acesta poate genera 875 de megawati de energie solara si poate stoca aproape 3,3 gigawati-ora de energie in baterii. De asemenea, se poate conecta la retea cu o capacitate de interconectare de 1,3 gigawati, relateaza Interesting Engineering.

Acest lucru inseamna ca proiectul poate furniza suficienta energie electrica curata pentru a alimenta aproximativ 238.000 de locuinte si pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 320.000 de tone anual.

Proiectul utilizeaza 1,9 milioane de panouri solare de la First Solar si baterii de la LG Chem, Samsung si BYD. De asemenea, a necesitat peste 150 de km de cabluri de medie tensiune, 580 de km de cabluri de curent continuu si 120.720 de baterii.

Proiectul este situat partial pe baza Edwards Air Force Base din Kern County, California, unde se afla multe alte proiecte solare de mari dimensiuni din SUA. Este cel mai mare parteneriat public-privat din istoria Departamentului de Aparare al SUA. Peste 1.000 de muncitori au participat la proiect, care a fost finalizat cu peste un milion de ore de munca.

Mortenson, o companie de top in domeniul constructiilor si ingineriei, a construit proiectul. Acesta a demarat la inceputul anului 2021 si a devenit operational in februarie 2023. A atins capacitatea maxima in ianuarie 2024, chiar inainte de inaugurarea sa oficiala.

Proiectul Edwards Sanborn Solar and Energy Storage este cel mai mare proiect de acest tip din SUA si din lume. Acesta depaseste precedentul detinator al recordului pentru cel mai mare sit de stocare a energiei, proiectul Vistra Moss Landing, tot din California. De asemenea, concureaza cu cele mai mari parcuri solare din lume, cum ar fi Golmud Solar Park din China, cu o capacitate solara instalata de 2,8 gigawati, si Bhadla Solar Park din India, cu 2,7 gigawati.

Energia solara este o componenta cheie a tranzitiei globale catre surse de energie regenerabila, deoarece poate contribui la reducerea dependentei de combustibilii fosili, principala cauza a schimbarilor climatice. Cu toate acestea, energia solara se confrunta, de asemenea, cu unele provocari, cum ar fi intermitenta luminii solare.

Energia solara trebuie stocata in baterii pentru a asigura o alimentare fiabila si continua cu energie electrica, in special in timpul varfurilor de cerere sau in zilele innorate. Cu toate acestea, bateriile folosesc adesea metale rare si pretioase, cum ar fi litiul si cobaltul, extrase din mine si care pot dauna mediului.

De asemenea, energia solara necesita mult teren pentru instalarea panourilor si a echipamentelor asociate. Desertul Mojave din California a fost transformat intr-un centru solar, cu proiecte precum Zona de energie solara Riverside East, care se intinde pe 60.700 de hectare (150.000 de acri), adica de zece ori mai mare decat Manhattan. Acest lucru a provocat conflicte cu triburile nativilor americani, care considera pamantul sacru, si cu fauna salbatica, amenintata de pierderea habitatului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: