SUA au impus sanctiuni contra bascanei Gagauziei, Evghenia Gutul. Care sunt motivele

politica

Gagauzia, oprimata, Republica Moldova, Rusia, Evghenia Gutul

Statele Unite au anuntat miercuri anctiuni impotriva Evgheniei Gutul, bascana UTA Gagauzia, pentru complicitate activa cu oligarhul condamnat fugar, Ilan Sor, si partidul sau „Sor”, precum si pentru inlesnirea actiunilor lor de interferenta politica ilegala, sustinute de Kremlin, arata un comunicat al Ambasadei SUA la Chisinau.

Sanctiunile includ blocarea tuturor proprietatilor din Statele Unite sau aflate in posesia sau sub controlul unor persoane din SUA, interzicerea tranzactiilor cu persoane din SUA sau in interiorul sau care tranziteaza Statele Unite, interzicerea furnizarii sau primirii de fonduri, bunuri sau servicii, si neeligibilitatea Evgheniei Gutul pentru a intra in Statele Unite.

„Cetatenii moldovenii, inclusiv locuitorii UTA Gagauzia, merita alegeri libere si corecte, si institutii democratice. De asemenea, ei merita un viitor liber de influenta maligna a Kremlinului. Statele Unite saluta progresul Republicii Moldova in cadrul reformelor democratice si economice, precum si rezistenta la actiunile de interferenta ale Kremlinului. Vom continua sa sprijinim poporul si guvernul Moldovei pentru a construi un viitor mai democratic, mai prosper si mai sigur”, se arata in comunicat.

De asemenea, Statele Unite au impus sanctiuni impotriva a sute de entitati din intreaga lume, inclusiv trei companii din Moldova – Airrock Solutions, Aerostage Services si Max Jet Service – pentru ca au furnizat componente pentru avioane si electronice unor companii din Rusia.

In mod similar, sanctiunile includ blocarea tuturor proprietatilor din Statele Unite sau aflate in posesia sau sub controlul unor persoane din SUA, interzicerea tranzactiilor cu persoane din SUA sau in interiorul sau care tranziteaza Statele Unite, si interzicerea furnizarii sau primirii de fonduri, bunuri sau servicii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: