SUA au pus alti peste 600 de rusi pe lista sanctiunilor si lovesc si industria criptomonedelor

externe

Statele Unite au anuntat, miercuri, o noua runda de sanctiuni impotriva Rusiei ca urmare a razboiului declansat in Ucraina. O banca comerciala rusa, ”o retea globala de peste 40 de persoane si entitati conduse de oligarhul rus vizat de SUA, Konstantin Malofeev”, industria criptomonedelor, precum si peste 600 de cetateni rusi sunt vizati, potrivit unui comunicat al Departamentului Trezorerie al SUA.

O banca comerciala rusa si ”o retea globala de peste 40 de persoane si entitati conduse de oligarhul rus vizat de SUA Konstantin Malofeev” au fost sanctionate de SUA.

Departamentul american al Trezoreriei vizeaza, de asemenea, ”companii care opereaza in industria de minare a monedelor virtuale din Rusia, care se pare ca este a treia ca marime din lume”, mentionand ca este prima data cand sanctioneaza companii de acest tip, potrivit News.ro.

In plus, Departamentul de Stat impune restrictii privind vizele a 635 de cetateni rusi care sunt ”implicati in reprimarea disidentei in Rusia si in strainatate, in activitati care ameninta integritatea teritoriala a Ucrainei si in incalcari ale drepturilor omului in institutiile inchisorii si locurile de detentie neoficiala din zonele controlate de Rusia din regiunea Donbas din Ucraina”, potrivit Trezoreriei SUA.

Trei oficiali rusi vor suferi restrictii de viza ”din cauza implicarii in incalcari grave ale drepturilor omului”. Restrictiile de viza se aplica si altor 17 persoane raspunzatoare de subminarea democratiei in Belarus”, se mai mentioneaza in comunicat.

Comentarii: