externe

SUA: Baiatul de sase ani care si-a impuscat profesoara, ar mai fi agresat o alta

Baiatul in varsta de sase ani care si-a impuscat profesoara la o scoala din statul american Virginia, nu ar fi fost la primul incident violent. El ar mai fi strans de gat o alta profesoara pana cand aceasta „nu a mai putut sa respire”, informeaza BBC.

Presupusele probleme de comportament din trecut ale copilului au aparut intr-o scrisoare trimisa de avocatul profesoarei ranite, obtinuta de agentia de presa Associated Press printr-o cerere de accesare a arhivelor publice. Abby Zwerner, in varsta de 25 de ani, intentioneaza sa dea in judecata districtul scolar Newport News pentru presupusa neglijenta.

Documentul contine acuzatii cu privire la problemele anterioare de comportament pe care se spune ca ar fi avut copilul la scoala, inclusiv injurand personalul si profesorii, incercarea de a lovi colegii cu centura si sufocarea unui profesor.

In saptamana fatidica, baiatul ar fi „trantit” telefonul lui Zwerner si l-ar fi spart. Pentru acest lucru a primit o suspendare de o zi si a impuscat-o pe profesoara in ziua in care s-a intors la scoala. Politia a descris impuscatura drept „intentionata”.

Potrivit avocatilor lui Zwerner, conducerea scolii a fost avertizata de trei ori ca baiatul ar putea avea o arma in ziua respectiva. Rucsacul baiatului a fost perchezitionat, dar nu a fost gasita nicio arma, asa ca nu au fost luate alte masuri.

„Este o minune ca nu au fost raniti mai multi oameni”, a scris avocata Diane Toscano. „Agresorul si-a petrecut toata pauza cu o arma in buzunar, o arma incarcata si pregatita de tragere… in timp ce multi elevi de clasa intai se jucau”.

Intr-o declaratie publica luna trecuta, familia copilului a spus ca baiatul are o „dizabilitate acuta” si ca exista un plan special de ingrijire la scoala legat de dizabilitatile sale, potrivit caruia unul dintre parintii sai trebuie sa mearga la scoala cu el in fiecare zi. In acea zi, el a rama ssingur la scoala pentru prima data.

In urma incidentului, administratorul scolii si-a pierdut locul de munca, iar directorul adjunct si-a dat demisia.

Profesoara implicat in incidentul descris in document a confirmat incidentul pentru Associated Press, dar a cerut sa nu fie numita. Ea a spus ca in 2021, baiatul a venit prin spatele ei, a prins-o de gat cu antebratele si a tras-o pe spate. Ea a spus ca a informat administratorii scolii despre incident, dar nu a primit raspunsul pe care il sperase.

Baiatul a fost mutat ulterior la alta scoala.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

7 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

10 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

11 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

11 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

11 ore ago