SUA banuieste Rusia de „SIRETLICURI” in Siria. Amenintarea americanilor

externe

Daca operatiunea umanitara a Rusiei in orasul sirian Alep (nord) este un siretlic, aceasta risca sa rupa complet cooperarea dintre SUA si Rusia cu privire la gasirea unei solutii politice la razboiul civil din Siria, a declarat vineri secretarul de stat american John Kerry, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

„Exista riscul, daca este un siretlic , de rupere totala a cooperarii”, a spus el. „Pe de alta parte, daca suntem capabili sa rezolvam si sa avem intelegere totala a ceea ce se intampla si apoi sa convenim asupra caii de urmat, aceasta ar putea deschide de fapt niste posibilitati”, a subliniat secretarul de stat american.

Rusia si guvernul presedintelui sirian Bashar al-Assad au anuntat joi „o operatiune umanitara” in orasul Alep detinut de rebeli, deschizand „coridoare umanitare” astfel incat oamenii sa poata fugi din cel mai important bastion al opozitiei din Siria.

Cu toate acestea, Organizatia Natiunilor Unite si-a exprimat ingrijorarea cu privire la acest plan si oficiali americani au sugerat faptul ca ar putea fi o incercare de depopulare a orasului pentru ca rebelii sa se predea.

Operatiunea Rusiei in orasul sirian Alep (nord) este exclusiv umanitara, a declarat vineri adjunctul ministrului rus al Apararii Anatoli Antonov, citat de Interfax, dupa ce emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, a afirmat ca Organizatia Natiunilor Unite ar trebui sa preia controlul asupra noilor coridoare umanitare spre orasul sirian Alep care au fost stabilite de catre fortele siriene si aliatul lor Rusia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: