externe

SUA critica Israelul si Hamas dupa ce un transport umanitar pentru Gaza a fost mai intai atacat de colonisti si apoi deturnat de gruparea militanta

Statele Unite au cerut joi atat Israelului, cat si gruparii Hamas sa se asigure ca ajutorul destinat civililor din Gaza nu este afectat, dupa ce un transport umanitar din Iordania a fost atacat de colonisti israelieni si ulterior deturnat de militanti palestinieni, transmite Reuters.

Secretarul de stat Antony Blinken a vazut ajutoarele marti chiar inainte de a pleca de la sediul Organizatiei Hasemite de Caritate a Iordaniei din Amman care urma sa intre in Gaza prin Erez, trecerea nou deschisa catre enclava.

Vizita a facut parte dintr-un efort al SUA de a spori ajutorul acordat civililor din Gaza, pe fondul avertismentelor de foamete iminenta dupa aproape sapte luni de razboi.

Inainte ca transportul sa ajunga la punctul de trecere, Iordania a spus ca a fost atacata de colonisti israelieni.

Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a declarat reporterilor ca Blinken a abordat incidentul cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu miercuri la Ierusalim si a creditat Israelul pentru arestarea a trei persoane implicate in atac.

„Acesta este pasul pe care ar trebui sa-l faca ori de cate ori au loc atacuri asupra convoaielor cu ajutoare. In plus, ar trebui sa previna in primul rand aceste atacuri”, a spus Miller.

Acelasi convoi a fost ulterior transferat unui grup de ajutor umanitar pentru a fi distribuit in interiorul Gazei, dar a fost „interceptat si deturnat” de Hamas, a spus Miller, adaugand ca el crede ca Natiunile Unite fie au reusit, fie sunt in proces de recuperare a ajutoarelor.

„A fost un act inacceptabil al Hamas sa deturneze aceste ajutoare. Daca exista un lucru pe care Hamas l-ar putea face pentru a pune in pericol livrarea ajutoarelor, ar fi sa-l redirectioneze pentru uzul sau, mai degraba decat sa permita sa ajunga la civilii nevinovati care au nevoie de el. Asa ca ar trebui sa se abtina de la a face asta in viitor”, a adaugat Miller.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

3 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

8 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

7 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

7 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

7 ore ago