SUA: Curtea Suprema „mesteca” o disputa privind o jucarie pentru caini care a suparat Jack Daniel’s

life

Curtea Suprema din SUA audiaza, miercuri, o disputa intre producatorul de whisky Jack Daniel’s si producatorul unei jucarii pentru caini care parodiaza sticla si eticheta bauturii, potrivit AP.

Instanta trebuie sa decida daca producatorul jucariei a incalcat marca inregistrata Jack Daniel’s.
VIP Products din Arizona produce jucaria Bad Spaniels. In timp ce pe sticla originala scrie „Old No. 7 brand” si „Tennessee Sour Mash Whisky”, pe jucarie scrie: „The Old No. 2 on Your Tennessee Carpet”.

Sticla originala spune ca are 40% alcool in volum. Jucaria prezinta un cap de caine si pe ea scrie ca este „43% Poo by Vol.” si „100% mirositoare”.

Pe ambalajul jucariei, care se vinde cu aproximativ 20 de dolari, scrie cu caractere mici: „Acest produs nu este afiliat la Jack Daniel Distillery”.

Jack Daniel’s, cu sediul in Lynchburg, Tennessee, nu a gustat gluma.

„Jack Daniel’s iubeste cainii si apreciaza o gluma buna la fel de mult ca oricine. Dar lui Jack Daniel’s ii plac mai mult clientii sai si nu vrea ca acestia sa fie derutati sau sa asocieze whisky-ul fin cu excremente de caine”, a scris avocatul companiei, Lisa Blatt, intr-un dosar la Inalta Curte inainte de argumentele de miercuri.

Blatt a scris ca Jack Daniel’s „accepta glumele pe seama sa”, dar ca jucariile induc in eroare clientii, profita „de imaginea castigata cu greu de Jack Daniel’s” si asociaza „whiskyul cu excremente”.

Cazul se bazeaza pe Legea Lanham, principala lege a marcilor comerciale. Acesta interzice utilizarea unei marci intr-un mod „susceptibil sa provoace confuzie… cu privire la originea, sponsorizarea sau aprobarea… bunurilor”. Jack Daniel’s spune ca asta face jucaria cainelui. De asemenea, nu este de acord cu decizia unei instante inferioare care a fost de partea VIP.

Insa avocatul VIP Products, Bennett E. Cooper, le-a spus judecatorilor ca Jack Daniel’s „cauta sa foloseasca Legea Lanham pentru a pune botnita unei caricaturi jucause”.

Nike, Campbell Soup Company, Patagonia si producatorul de blugi Levi Strauss s-au numarat printre cei care s-au alaturat Jack Daniel’s. Compania are si sprijinul administratiei Biden.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: