SUA: Dupa 4 zile si 13 runde de vot, Camera Reprezentantilor suspenda sedinta pana la ora 22. McCarthy este sigur ca „totul se va termina in aceasta seara”

externe

Republicanul Kevin McCarthy a reusit sa-i convinga pe o parte dintre criticii din propriul partid sa-l sustina in cea de-a 13-a runda de vot pentru functia de presedinte al Camerei ajungand la 214 voturi.

Revenirea uimitoare a lui McCarthy s-a petrecut dupa ce republicanul a fost de acord cu multe dintre cererile criticilor sai, inclusiv reintroducerea unei reguli care ar permite oricarui membru sa ceara un vot pentru a-l inlatura din functie. Aceasta schimbare si altele agreate de republican inseamna ca pozitia pentru care a luptat atat de mult va fi oarecum slabita.

Camera a votat suspendarea sedintei pana la ora 22 ora locala, cand se asteapta sa se intoarca la Washington inca doi aliati ai lui McCarthy.

La iesire, republicanul a zambit si a parut relaxat, spunand jurnalistilor ca este sigur ca va fi numit presedinte in aceasta seara.

Intrebat cum se astepta sa guverneze o majoritate republicana cu atatea disfunctionalitati, McCarthy a spus ca ultimele patru zile de vot au fost un lucru bun pentru partidul sau. „Pentru ca a durat atat de mult pentru a face acest lucru, acum vom sti cum sa guvernam”, a spus el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: