SUA insista ca Rusia comite genocid: Vrea sa distruga Ucraina si populatia sa civila. Ce se intampla nu este un accident

externe

Diplomatia americana a justificat, miercuri, acuzatia de „genocid” facuta cu o zi inainte de Joe Biden impotriva Rusiei, considerand ca fortele ruse doresc sa „distruga Ucraina si populatia sa civila”, relateaza Le Figaro.

Presedintele Statelor Unite a surprins pe toata lumea, marti, spunand ca presedintele rus Vladimir Putin comite „genocid” in Ucraina, recunoscand totodata ca avocatii internationali vor decide acest lucru.

„Cred ca, odata ce vom putea aduna toate dovezile, vom ajunge la aceeasi concluzie ca presedintele Biden, pentru ca ceea ce se intampla pe teren nu este un accident”, a spus la CNN, subsecretarul de stat american Victoria Nuland.

„Este o decizie intentionata a Rusiei si a fortelor sale de a distruge Ucraina si populatia sa civila”, a adaugat ea, potrivit News.ro.

ONU a anuntat, miercuri, „4.521 de victime civile in Ucraina: 1.932 morti si 2.589 raniti”, din 24 februarie, asigurand totusi „ca cifrele reale sunt mult mai mari”. Organizatia Natiunilor Unite a subliniat dificultatea de a obtine informatii din teren si de a verifica evaluarile deja stabilite.

Ministerele Apararii ucrainene si ruse indica in mod regulat numarul soldatilor inamici ucisi, fara ca acest lucru sa poata fi verificat dintr-o sursa independenta, subliniaza AFP.

Kievul a declarat marti ca a ucis 19.600 de soldati rusi de la inceputul invaziei. Moscova, la randul ei, a sustinut pe 25 martie ca a ucis 14.000 de soldati ucraineni intr-o luna.

In ceea ce priveste propriile pierderi militare, cele doua tari sunt mai discrete. Dupa ce a tacut mult timp, Rusia a precizat, pe 25 martie, ca a pierdut 1.351 de soldati de la inceputul razboiului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: