SUA instaleaza un numar record de 5 milioane de instalatii solare si isi propune 10 milioane pana in 2030

pagina verde

panouri fotovoltaice, montate invers, primaria Bacau, Dorel

Un comunicat publicat de Asociatia Industriilor de Energie Solara (SEIA) sustine ca SUA a depasit oficial cinci milioane de instalatii solare, salutand-o ca pe o realizare in tranzitia energetica curata a natiunii, relateaza Interesting Engineering.

Anterior, in 2016, SUA a atins un milion de instalatii, care au avut nevoie de 40 de ani pentru a fi realizate dupa instalarea primei instalatii solare conectate la retea in 1973, conform declaratiei oficiale.

Aceste instalatii includ in principal panouri solare, care capteaza lumina soarelui si o transforma in energie electrica, instalate pe acoperisurile caselor, intreprinderilor si altor structuri, precum si retele mai mari montate pe sol in intreaga tara.

Panourile pot fi observate in toata tara, cu o densitate notabila in state precum California, Illinois si Florida. In prezent, California este in fruntea tarii cu doua milioane de instalatii solare.

Conform datelor oficiale colectate de SEIA si Wood Mackenzie, peste jumatate din toate instalatiile solare din SUA au fost finalizate si genereaza in mod activ energie electrica de la inceputul anului 2020.

Energia solara a crescut rapid datorita capacitatii sale de a reduce costurile energiei electrice, de a spori rezistenta comunitatii si de a crea oportunitati economice, pe langa faptul ca este ecologica.

Cresterea numarului de instalatii solare este sustinuta in principal de sectorul rezidential, care reprezinta 97% din toate instalatiile solare din SUA.

Proprietarii de locuinte par sa investeasca din ce in ce mai mult in instalatii solare cu ambitia de a controla costurile cu energia, se arata in comunicat.

„In prezent, sapte la suta din locuintele din America au instalatii solare, iar acest numar va creste la peste 15 la suta pana in 2030. Energia solara devine rapid sursa dominanta de electricitate din retea, permitand comunitatilor sa respire un aer mai curat si sa duca o viata mai sanatoasa”, a subliniat presedintele si directorul executiv al SEIA, Abigail Ross Hopper.

Organizatia a prognozat ca numarul instalatiilor solare se va dubla la 10 milioane pana in 2030 si este posibil sa se tripleze la 15 milioane pana in 2034.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: