SUA intentioneaza sa trimita inca un sistem Patriot in Ucraina, iar Europa analizeaza si ea optiuni

externe

patriot

Statele Unite iau in considerare posibilitatea de a furniza Ucrainei inca un sistem de aparare antiaeriana Patriot pentru a consolida apararea antiaeriana ucraineana, relateaza Bloomberg.

Administratia presedintelui american Joe Biden lucreaza la trimiterea unui sistem suplimentar de aparare antiaeriana Patriot in Ucraina. SUA si aliatii sai incearca sa satisfaca cererea tarii de echipamente de aparare antiaeriana pentru a respinge atacurile tot mai numeroase ale Rusiei.

Aliatii europeni ai Ucrainei lucreaza, de asemenea, la planuri pentru a trimite Kievului sisteme suplimentare de aparare antiaeriana din stocurile lor, au adaugat sursele Bloomberg.

Bateria Patriot este formata din radare si statii de comanda pentru a detecta, urmari si tinti armele inamice, lansatoarele de rachete si vehiculele de sprijin.

Finantarea pentru noul sistem Patriot va proveni probabil din pachetul de ajutor de 61 de miliarde de dolari aprobat recent de Congres, a adaugat Bloomberg.

Dupa luni de amanare, Camera Reprezentantilor din SUA a adoptat in cele din urma, la 20 aprilie, un proiect de lege care prevede un sprijin de peste 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Senatul american a adoptat, de asemenea, legea privind ajutorul pentru Ucraina pe 24 aprilie.

Presedintele american Joe Biden a semnat legea in aceeasi zi, adaugand ca livrarile vor incepe „imediat, in cateva ore”.

Pachetul de ajutor include munitie pentru sisteme de aparare antiaeriana, artilerie, sisteme de rachete si vehicule blindate, a adaugat el.

Noul pachet de ajutor pentru Ucraina ar trebui sa dureze pana la sfarsitul anului 2024, a precizat Casa Alba.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: