SUA, Japonia si Coreea de Sud promit un raspuns „fara precedent” in cazul in care Coreea de Nord va efectua un alt test nuclear

externe

Statele Unite ale Americii, Japonia si Coreea de Sud au avertizat, miercuri, ca un raspuns de o amploare „fara precedent” ar fi justificata daca Coreea de Nord va efectua un al saptelea test nuclear, informeaza Reuters.

„Am convenit ca ar fi necesar un raspuns de o amploare fara precedent daca Coreea de Nord va continua cu un al saptelea test nuclear”, a declarat prim-viceministrul de externe sud-coreean, Cho Hyun-dong, intr-o conferinta de presa la Tokyo, alaturi de omologii sai japonez si american, viceministrul de externe Takeo Mori si secretarul adjunct de stat Wendy Sherman.

„Cerem (Coreei de Nord) sa se abtina de la noi provocari”, a spus Sherman, numindu-i „nechibzuiti si un factor destabilizator in regiune.

In acest an, Coreea de Nord a efectuat teste de arme intr-un ritm fara precedent.

Phenianul a reactionat cu furie la activitatile militare sud-coreene si la cele comune cu SUA si Japonia, numindu-le „provocari” si amenintand cu contramasuri.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: