SUA le-au donat rusilor 200 de ventilatoare. Washingtonul nu vrea sa ramana dator Moscovei

externe

Statele Unite au anuntat miercuri donarea a 200 de aparate de ventilatie pentru a ajuta Rusia sa combata epidemia COVID-19, la cateva saptamani dupa ce Moscova a trimis echipamente similare la New York, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a anuntat initiativa publicand pe Twitter o fotografie a unui avion militar de marfa cu un drapel american si cutii cu logo-ul Agentiei SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID).

„Statele Unite doneaza poporului rus 200 de aparate de ventilatie fabricate in SUA pentru a ajuta la combaterea COVID-19”, a scris seful diplomatiei americane.

„Am furnizat peste 15.000 de aparate de ventilatie in peste 60 de tari si continuam sa fim un lider mondial in lupta impotriva acestei pandemii”, a remarcat Pompeo.

Departamentul de Stat nu a precizat cand va fi livrata marfa catre Rusia, tara care a inregistrat o crestere accentuata a contaminarii cu noul coronavirus.

Imaginea publicata aminteste de fotografiile publicate de Rusia cu privire la o livrare de masti si aparate de ventilatie care au ajuns pe 1 aprilie la New York, la acel moment principalul focar al epidemiei din SUA. Un gest pe care presedintele Donald Trump l-a descris drept „foarte dragut”.

Oficialii americani se temeau de o penurie de aparate de ventilatie la inceputul epidemiei in SUA, dar dupa ce s-a intensificat productia, presedintele Trump s-a adresat mai multor tari, propunandu-le sa le cumpere.

Mai mult despre: ,

Comentarii: