SUA: Mike Pence se alatura lui Joe Biden si Donald Trump in saga documentelor clasificate

externe

Un avocat al lui Mike Pence a descoperit, saptamana trecuta, aproximativ o duzina de documente clasificate la casa din Indiana a fostului vicepresedinte, potrivit CNN citata de The Guardian.

Documentele descoperite in casa lui Pence au fost predate FBI, a spus CNN, citand mai multe surse. Pence a ocupat functia de vicepresedinte din 2017 pana in 2021, sub presedintia lui Donald Trump.

Descoperirea urmeaza unei serii de astfel de descoperiri la proprietati ale lui Donald Trump si Joe Biden. Totusi, Trump avea mult mai multe documente decat Biden si Pence si a obstructionat incercarile de a le recupera. Au fost numiti consilieri speciali pentru a-i investiga pe Biden si Trump cu privire la pastrarea unor astfel de documente.

Trump sustine ca, in calitate de presedinte, ar putea declasifica orice document pe care l-a ales.

Republicanii din Congres au folosit descoperirile de la biroul lui Biden si din casa sa din Delaware pentru a face presiuni asupra presedintelui, sustinand ca vicepresedintii nu au puterea de a desecretiza inregistrarile.

CNN a remarcat ca Pence „a spus in mod repetat ca nu are niciun document clasificat in posesia sa”.

Potrivit CNN „inca nu se stie la ce se refera documentele sau nivelul lor de sensibilitate sau clasificare” si a adaugat ca echipa lui Pence intentioneaza „sa anunte Congresul marti”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: