SUA, miscare majora in Siria, va lasa Rusia in ofsaid: Lanseaza atacuri TERESTRE contra ISIS

externe

Statele Unite vor initia operatiuni terestre directe impotriva retelei teroriste ISIS, in Siria si Irak, a anuntat Ashton Carter, secretarul american al Apararii. In acelasi timp, surse sustin ca Barack Obama intentioneaza sa trimita in zona trupe speciale.

„Nu vom ezita sa oferim sustinere partenerilor nostri, prin atacuri oportune impotriva organizatiei teroriste Stat Islamic, sau prin efectuarea unor misiuni directe, fie aeriene, fie la sol”, a declarat Ashton Carter in fata membrilor Comisiei Fortelor Armate din Senatul SUA.

Anuntul a fost facut la cateva zile dupa ce soldatul american Joshua Wheeler si-a pierdut viata in timpul unei operatiuni efectuate saptamana trecuta in Irak, care a vizat salvarea a 70 de ostatici kurzi detinuti de militanti ai retelei Stat Islamic.

Initial, Departamentul american al Apararii refuzase sa caracterizeze aceasta operatiune drept o misiune terestra, argumentand ca a fost o situatie speciala, de exceptie.

In acelasi timp, si Barack Obama ar intentiona sa trimita unitati speciale in Siria si in Irak, in cadrul operatiunilor indreptate impotriva gruparii teroriste Stat Islamic. Americanii ar putea trimite in Irak si elicoptere de atac Apache, in incercarea de a-si intensifica masurile impotriva ISIS, dupa ce gruparea a preluat controlul asupra orasului irakian Ramadi, in luna mai, scrie express.co.uk.

Pana acum, Barack Obama a refuzat sa implice trupele speciale in operatiuni terestre. Potrivit surselor de la Casa Alba, operatiunile vizeaza doar obiective militare din Siria.

Deocamdata, administratia Obama inca analizeaza aceasta varianta, insa Pentagonul si Casa Alba au refuzat sa comenteze zvonurile lansate din interior.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: