externe

SUA: Pentru prima oara, numarul consumatorilor zilnici de canabis l-a depasit pe cel al consumatorilor de alcool

Numarul americanilor care fumeaza canabis zilnic sau aproape zilnic il depaseste acum pe al celor care beau alcool la fel de des, arata un studiu publicat in revista Addiction, citat de BBC.

Cercetarease bazeaza pe datele culese de Sondajul National privind Consumul de Droguri si Sanatate pe parcursul a patru decenii.

In 2022, sondajul a inregistrat aproximativ 17,7 milioane de consumatori zilnici de canabis, mai mare pentru prima data decat estimarea a 14,7 milioane de consumatori zilnici de alcool. Alcoolul ramane in continuare substanta cea mai utilizata dintre cele doua. Dar studiul a constatat ca, intre 1992 si 2022, a existat o crestere de 15 ori a numarului a celor care au raportat consumul zilnic sau aproape zilnic de canabis.

Mai putin de un milion de oameni au declarat ca au consumat canabis aproape in fiecare zi in 1992, cel mai scazut consum raportat de la inceputul studiului in 1979.

Dr. Brooke Worster, directorul medical la EO Care, o firma care produce canabis medicinal, a spus ca, desi a crescut consumul din mai multe motive, „eliminarea tabuului” a facut ca mai multi oameni sa spuna deschis ca au consumat drogul. „Cifrele nu s-au schimbat atat de dramatic pe cat indica sondajul. Doar ca oamenii nu se simt la fel de speriati sa recunoasca ca il folosesc”, a declarat ea pentru BBC.

Ea a adaugat ca industria produselor legale cu canabis a explodat si in ultimele doua decenii, modeland o piata care include si multi adulti.

Utilizarea canabisului in scopuri recreative este permisa in 24 de state si Districtul Columbia, in timp ce 38 de state au legalizat consumul sau in scop medicinal.

Guvernul a rezistat pana acum apelurilor de a legaliza sau dezincrimina drogul la nivel federal.

Cu toate acestea, in cea mai importanta reforma a drogurilor din mai bine de jumatate de secol, departamentul de justitie a reclasificat canabisul dintr-o substanta controlata din Lista I, la egalitate cu heroina, intr-o substanta din Lista III.

„Prea multe vieti au fost schimbate din cauza abordarii noastre eronate fata de marijuana” a declarat presedintele Joe Biden.

Conceptiile gresite obisnuite despre canabis ca „poarta” catre alte droguri nu au fost sustinute de cercetarile medicale de-a lungul mai multor decenii, a remarcat Dr. Worster, iar majoritatea consumatorilor nu trec la droguri mai dure. Dar ea a spus ca adultii mai tineri si cei care folosesc produse cu potenta ridicata sunt expusi riscului de a contracta o tulburare de consum de canabis.

Tulburarea consumului de canabis nu duce la leziuni ale organelor sau la moarte, spre deosebire de tulburarile legate de consumul de alcool sau opioide, dar poate provoca acele probleme de sanatate si sociale care afecteaza foarte mult calitatea vietii unei persoane sau chiar siguranta acesteia. „Inseamna ca este nevoie de indrumare si supraveghere pentru utilizatorii care consuma des”, a spus dr. Worster.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Un barbat inarmat cu un topor a fost impuscat de politisti, in Hamburg, inaintea meciului Euro 2024, Polonia – Olanda

Un barbat a fost impuscat in centrul orasului german Hamburg, dupa ce ar fi incercat…

7 ore ago

Presshub: Cand poate primi copilul telefon mobil. Orasul din Irlanda fara smartphone pentru copii

Cand poate primi copilul telefon mobil. Orasul irlandez Greystones a ajuns pe prima pagina a…

19 minute ago

Un nou atac armat in SUA, intr-un parc acvatic, langa Detroit. Zece persoane au fost ranite

10 persoane, inclusiv copii, au fost ranite intr-un atac armat produs intr-un parc acvatic administrat…

7 ore ago

Los Angeles: Combaterea congestionarii traficului cu ajutorul inteligentei artificiale

Soferii din Los Angeles pierd in jur de 95 de ore pe an in ambuteiajele…

7 ore ago