SUA privesc cu ingrijorare: RUSIA si CHINA lucreaza intens la ROBOTI UCIGASI autonomi

externe

Rusia si China creaza arme cu autonomie foarte ridicata, cunoscute si sub numele de roboti ucigasi, lucru care pune presiune asupra Pentagonului pentru a tine pasul, potrivit lui Robert Work, vicesecretar american in cadrul Departamentului Apararii.

Luni, in timpul unui forum despre securitea nationala, Work a declarat ca Rusia si China investesc masiv intr-o armata robotizata, potrivit unui raport al Defense One.

„Stim despre China ca investeste deja masiv in robotica si autonomie, iar Gherasimov, seful Marelui Stat Major al Rusiei, a spus ca armata rusa se pregateste sa lupte pe un camp de batalie robotizat”, a spus Work in cadrul forumului. „Gherasimov a spus, si citez, ‘In viitorul apropiat e posibil sa fie creata o unitate complet robotizata care sa poata executa independent misiuni militare’”, a continuat Work, citat de Business Insider.

Acesta a mai spus ca e important pentru SUA sa domine domeniul masinilor inteligente si al inteligentei artificiale pentru a deturna amenintarile reprezentate de Rusia si China.

Nivelul ingrijorarii in ceea ce priveste crearea robotilor ucigasi a crescut pe masura ce s-au facut noi descoperiri in domeniul inteligentei artificiale. Vara aceasta, mai mult de 1000 de cercetatori din domeniu au semnat o scrisoare deschisa pentru interzicerea armelor autonome, printre semnatari aflandu-se si CEO-ul Tesla, Elon Musk , si Stephen Hawking.

Musk a anuntat saptamana trecuta lansarea unei noi companii nonprofit de cercetare, OpenAI, al carei codirector este. Intentia OpenAI este de a „dezvolta inteligenta digitala intr-un fel in care sa poata fi benefica pentru intreaga umanitate”, ramanand fidel pozitiei sale anterioare de a fi sigur ca progresul inteligentei artificiale se face avand in vedere siguranta.

Problemele in ceea ce priveste viitorul inteligentei artificiale vor deveni din ce in ce mai importante tinand cont de progresul Rusiei si Chinei in a crea o armata de roboti.

Potrivit Defense One, Fortele Balistice Strategice Rusesti au anuntat ca vor lansa roboti-santinele inarmati, capabili sa selecteze si sa distruga tinte fara a avea un om la comanda, la cinci baze de rachete in martie 2014.

In plus, Vyacheslav Khaitov, director general adjunct al furnizorului rus de echipament de aparare Uralvagonzavod, a declarat ca planuieste pentru urmatorii doi ani sa prezinte prototipuri ale noilor roboti de lupta realizati de companie.

„Vom putea prezenta prototipurile intr-un an jumatate sau doi ani. Ne indepartam gradual de masinile cu echipaj uman”, a declarat acesta in Octombrie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: