life

SUA: Puiul crescut in laborator se afla oficial in meniul unui restaurant din San Francisco

Dupa ce Departamentul pentru Agricultura al SUA a dat unda verde productiei si vanzarii de carne cultivata in laborator celor doua companii, Upside Foods si Good Meat, puiul cultivat a intrat, de sambata, in meniul Barului Crenn din San Francisco, sub forma de tempura, servit cu un sos chili aioli facut din usturoi cu mustar si condimente si garnisit cu verdeturi si flori comestibile relateaza CNN.

Carnea cultivata, sau crescuta in laborator, este dezvoltata din celule animale si crescuta in bioreactoare masive cu ajutorul unor nutrienti precum aminoacizii. Acest lucru se intampla intr-o instalatie de productie care seamana foarte mult cu o fabrica de bere.

Chef Dominique Crenn a scos carnea din meniul restaurantului in 2018 „din cauza impactului pe care il are cresterea in ferme industriale asupra animalelor si a planetei”, potrivit site-ului restaurantului, dar se simte confortabil sa vanda pui cultivat.

Compania Upside Foods a organizat un concurs pe retelele de socializare pentru a stabili cine va putea incerca produsul la Bar Crenn. Fiecare dintre castigatori a platit un pret simbolic de un dolar pentru a incerca puiul. De asemenea, castigatorii concursului vor avea ocazia sa viziteze Centrul de inginerie, productie si inovare al companiei.

Dupa degustarea de sambata, vor exista si alte oportunitati de a incerca puiul cultivat la Bar Crenn, dar nu imediat.

Potrivit Upside Foods, de la sfarsitul acestui an vor exista cine lunare cu preparate din acest produs. Cei care doresc sa incerce, se pot inscrie din timp pe site-ul Bar Crenn.

Compania Good Meat intentioneaza, de asemenea, sa serveasca pentru prima data produsul sau intr-un restaurant, desi nu a dezvaluit cand. Compania colaboreaza cu bucatarul Jose Andres pentru a aduce produsul in restaurantul sau din Washington DC, China Chilcano.

Debutul din Bar Crenn urmeaza unei serii de aprobari acordate de USDA si de Food and Drug Administration, care reglementeaza impreuna industria in curs de dezvoltare a carnii cultivate.

In noiembrie, FDA a transmis catre Upside Foods o comunicare potrivit careia se permite folosirea ingredientului, spunand, in esenta, ca nu mai are alte intrebari cu privire la siguranta produsului si ca, prin urmare, il considera sigur pentru consum. Good Meat a primit o scrisoare similara in luna martie. Apoi, in iunie, ambele companii au obtinut aprobarea USDA pentru etichetele lor, care trebuie sa mentioneze „cultivat din celule”.

La sfarsitul lunii trecute, Serviciul de inspectie si siguranta alimentara al USDA a aprobat cererile Upside Foods si Good Meat pentru o „certificare”. Aceste tipuri de cereri „sunt aprobate in urma unui proces riguros, care include evaluarea sistemului de siguranta alimentara al unei firme”, potrivit unui purtator de cuvant al FSIS. Ambele companii au unda verde pentru a merge mai departe cu vanzarile.

Deoarece carnea cultivata este dezvoltata din celule animale, aceasta nu este considerata vegetariana, potrivit Upside Foods sau Good Meat.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Recent Posts

Lasconi candideaza la sefia USR: „In acest moment, Romania este rosie”

Elena Lasconi, primarul reales din Campulung, si-a anuntat candidatura la conducerea USR in conditiile in…

5 ore ago

Un nou atac armat in SUA, intr-un parc acvatic, langa Detroit. Zece persoane au fost ranite

10 persoane, inclusiv copii, au fost ranite intr-un atac armat produs intr-un parc acvatic administrat…

5 ore ago

Los Angeles: Combaterea congestionarii traficului cu ajutorul inteligentei artificiale

Soferii din Los Angeles pierd in jur de 95 de ore pe an in ambuteiajele…

5 ore ago

Rusia: Detinuti in legatura cu Statul Islamic, care au luat ostatici gardieni intr-o inchisoare din Rostov, au fost lichidati

Doi gardieni de inchisoare au fost luati ostatici de catre detinuti, dintre care unii sustin…

6 ore ago

„Soarele artificial” din China a produs un camp magnetic in fuziunea nucleara. O viitoare sursa de energie curata si inepuizabila

Oamenii de stiinta chinezi au efectuat o etapa revolutionara in domeniul fuziunii nucleare. Acestia au…

38 de minute ago