SUA: „Randurile ISIS n-au fost niciodata atat de rarefiate”. Cati membri mai mare organizatia terorista

externe

Adjunctul secretarului de stat american Antony Blinken a estimat marti ca randurile gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) ”n-au fost niciodata atat de rarefiate” din 2014, cand Statele Unite ale Americii (SUA) au inceput sa faca o inventariere a membrilor organizatiei, relateaza AFP, citata de Agerpres.

”Lucrand cu parteneri locali, am recucerit 40% din teritoriile pe care Daesh (acronimul in araba al Statului Islamic) le controla in urma cu un an in Irak si 10% in Siria”, a declarat Blinken.

”De fapt, estimam ca randurile Daesh n-au fost niciodata atat de rarefiate de cand am inceput sa-i inventariem pe partizanii lor in 2014”, a adaugat Blinken, care s-a adresat comisiei senatoriale pentru supervizarea fondurilor alocate Departamentului de Stat in lupta impotriva extremismului violent.

Blinken nu a oferit cifre privind efectivele actuale al Statului Islamic, dar, in septembrie 2014, un responsabil al serviciilor secrete americane declara pentru AFP ca CIA estimeaza numarul combatantilor locali si straini ai SI intre 20.000 si 31.500.

De la acea data, fortele irakiene si kurde, sustinute de catre coalitia internationala condusa de Washington, au recucerit orasele Tikrit si Ramadi in Irak si jihadistii SI au fost izgoniti din cetatea antica siriana Palmira de catre trupele regimului lui Bashar Al-Assad.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: