Fortele speciale ale SUA sunt gata sa intre in Coreea de Nord. Anunt de ultima ora al oficialilor armatei americane in Congresul SUA

externe

Fortele de operatiuni speciale din SUA sunt pregatite sa desfasoare operatiuni impotriva instalatiilor nucleare din Coreea de Nord, a rachetelor si altor arme de distrugere in masa in orice conflict viitor, a declarat seful comandamentului de operatiuni speciale, marti, in Congres.

Raymond A. Thomas a declarat in fata unei subcomisii a Camerei ca armata americana, marina si comandamentele Fortelor Aeriene sunt pregatite in caz de conflict cu tara lui Kim Jong Un, scrie Freebeacon.

„Pregatirea operatiunilor speciale este o prioritate de lupta”, a spus Thomas. In prezent exista aproximativ 8.000 de trupe speciale de operatiuni desfasurate in peste 80 de tari.

„Pregatim in mod activ intreaga gama de operatiuni de urgenta”, a declarat el.

Un oficial al Apararii a spus ca comando-urile din SUA au fost instruite in trecut pentru operatiuni sub acoperire impotriva mai multor tipuri de instalatii nucleare, inclusiv reactoare si centre de cercetare. Modelele de scara ale unor instalatii de armament nord-coreean au fost construite in Statele Unite pentru operatiuni de contra-atac.

Comentariile comandantului vin ca raspuns la tensiunile dintre SUA so Coreea de Nord. Presedintele Trump a promis sa ia masuri in cazul in care Coreea de Nord va efectua un alt test cu rachete. Acum, cele mai secrete operatiuni de actiune directa vor fi efectuate de unitati speciale, cum ar fi Echipa de Securitate a Marinei Militare sau Forta Delta a Armatei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: